Annons

Örgryte – BoIS 1-1

BoIS spelade fyndigt i första halvlek men föll tillbaka i andra när man idag fick 1-1 mot Örgryte IS på bortaplan inför 3658 åskådare.
Första halvlek startade lite ängsligt från båda lagen och varken BoIS eller Örgryte lyckades ta tag i spelet. BoIS försökte sig allt som oftast på att spela i djupled medan ÖIS försökte bryta genom på sin högerkant titt som tätt.

När det återstod ett par minuter av halvleken lossnade dock spelet och bland annat så hade Allan Ravn ett jätteskott i den 43 minuten,
– Där gör Dick Last en fantastisk räddning, säger Ravn.
I samma minut frispelar Jeffrey Aubynn Daniel Lohm som skjuter över.

Annons
 

Minuten senare var det dock dags för matchens vackraste prestation.
Alexander Farnerud får bollen på mittfältet och avancerar fram emot straffområdet. Han dribblar av Aubynn och väggspelar med Jesper Ljung. Fri med målvakten chippar Farnerud bollen elegant över Dick Last och 1-0 till BoIS är ett faktum,
– Det kändes kanonskönt att få sätta dit den, kommenterar Alexander.

I andra halvlek ökar Örgryte pressen och närmar sig en kvittering allt mer. BoISarna ligger hela tiden på lur för att kontra men i den 68 matchminuten kvitterar Örgryte genom Afonso Alves som får på en bra träff utanför straffområdet.
Bollen träffar Torvaldsons fot och flyger över Svensson.
– Det känns som att vi än en gång åker på ett slumpmål om det nu finns några sådana, säger Janne Jönsson och hänvisar till Bakircioglus mål på IP härom veckan samt Afonsos idag.

I den 75 minuten gör BoIS sitt första och enda byte då Indrek Zelisnki ersätter Johan Andersson,
– Jag fick en smäll bakifrån. Hälen vred sig och jag tror att jag har fått en stukning. Det är förhoppningsvis dock inte värre än att jag kan vara tillbaka om 2-3 dagar, kommenterar Andersson.

Zelinski hade bara varit inne på planen i två minuter när han kunde blivit matchhjälte.
Det började med att han tvingade fram en hörna och på den nickade han stenhårt, dock inte bättre än att Markus Johannesson kunde rensa bort bollen på mållinjen.
Tre minuter senare hade ÖIS sin stora chans till en trepoängare då Mats Svensson missbedömde en nick som Jesper Ljung räddade på mållinjen.

Matchen höll ingen jättehög standard men BoIS tränare Janne Jönsson är nöjd med spelet.
– Såhär direkt efter slutsignalen känns det lite snöpligt att vi inte får tre poäng med oss hem. Med lite distans kan jag dock konstatera att vi får 1-1 mot ÖIS på bortaplan, ett ÖIS som kommer att bli bättre och bättre.

En som varit i fokus en längre tid är Alexander Farnerud,
– Jag och Alexander har haft en dialog i veckan om hur han ska spela och idag såg han riktigt bra ut, han jobbade enligt fotbollens abc och fick som grädde på moset göra ett mycket vackert mål, säger Jönsson och Farnerud håller med,
– Det här var nog min bästa match för säsongen. Jag har nytt folk runt om mig men nu börjar vi hitta varandra, säger Farnerud och tänker framför allt på Audun Helgason i försvaret och Allan Ravn på mittfältet.
– Det känns helt ok och jag känner att jag är på rätt väg, säger mittfältaren och förklarar förändringen,
– Jag vill ha igång ett snabbare spel. Jag höll min kant idag och därmed skapades större ytor för de andra spelarna. En viss besvikelse över det oavgjorda resultatet finns dock,
– Klart att jag är besviken. Det stör mig att vi inte kan hålla nollan. Jag tycker att vi hade bra koll på läget.

Läs också direktrapporteringen från matchen >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser