Annons

Länspolismästare fick 13 000 underskrifter för fler poliser till Landskrona

Igår fick Skånes länspolismästare Anders Danielsson en stor hög med underskrifter från Landskronabor som vill ha fler poliser till staden. Sammanlagt rör det sig om 12 933 stycken,
– Detta är en symbolisk överlämning. Vi har redan vidtagit åtgärder och idag har Landskrona 11 nya poliser som patrullerar i olika skift, säger Danielsson.
Arbetet med att förhindra framtida brott ligger dock inte enbart hos polisen enligt Danielsson,
– Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Det är inte polisens uppgift att se till att inga 12-åringar befinner sig på stan under kvällar och nätter. Det yttersta ansvaret ligger hos föräldrarna.
En synpunkt som Torkild Strandberg (fp) håller med om,
– Trots det oerhört kärva ekonomiska läget i kommunen är det viktigt att kommunen inte skär ner inom detta område. Arbets- och Socialnämnden har ett mycket stort ansvar. En åtgärd är att införa någon sorts föräldrautbildning och inom denna förklara vikten av att föräldrarna engagerar sig i ungdomen till exempel inom föreningslivet eller Öppet Dammhag.

Sedan den 2 april finns det alltså cirka 50 poliser samanlagt. En del syns på gatorna men många arbetar med så kallad inre tjänst, det vill säga med utredningar och liknande. Klart är att läget redan stabiliserats,
– Det känns redan som att det lugnat ner sig, säger närpolischef Tom Jensen och fortsätter,
– Vi har idag en ganska hög prioritet på att hålla koll på ungdomsgängen och handeln med svartsprit, framför allt från olika lägenheter. Även handlarna har reagerat positivt och har påpekat förbättringarna.

Annons
 

Kvar på Landskronapolitikernas önskelista står dock att polisstationen ska vara bemannad dygnet runt,
– Det som nu skett är i alla fall ett steg i rätt riktning. Vårt mål att ha en bemannad station 24 timmar kvarstår dock. Det är svårt att bevisa men jag tror att befolkningen känner sig tryggare på något sätt om det finns folk i huset.
Danielsson är dock av en annan mening,
– Jag tycker, och många med mig, att det är bättre att poliserna är ute på gatorna bland folket och inte inne i ett polishus.

Hur länge Landskrona kommer att ha fler poliser är det ingen som vet idag,
– Varje ny polis till Landskrona kommer från någon annan plats. Det gäller att vi är flexibla och lägger våra resurser där det behövs. Just nu är det Landskrona, i framtiden kan det behövas extra resurser på annat håll och då måste vi agera efter det, avslutar Danielsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser