Annons

Världsbokdagen idag

Idag firas Världsbokdagen, något som även uppmärksammas i Landskrona. Unescos Världsboksdag instiftades så sent som 1995 och har sitt ursprung i firandet av S:t Georg, Kataloniens skyddshelgon. Unesco är FN:s organisation för utbildning, vetenskap, kultur och media/ kommunikation.

Enligt Mikael Hafen, bibliotekarie på Statsbiblioteket, är detta en dag med betydelse,
– Denna dag har jättestor betydelse för biblioteket, men framförallt för boken, säger Hafen.

Annons
 

På biblioteket finns det dagen till ära frågetävlingar, för både vuxna och barn. Under rubriken ”Biblioteket i Babel och andra fungeringar kring böckers fysik” kåserar universitetslektor Hans-Uno Bengtsson klockan 19.

– Vi vill visa att boken lever. Det är alltid viktigt att föra ut budskapet att människor ska läsa, säger Lena Nilsson på Bok och Papper och ger idag 20% rabatt på böcker i sin bokhandel, något som även Killbergs/Bokia gör.

Mer om Världsbokdagen på www.varldsbokdagen.nu

Av: Mikaela Persson PRAO-elev
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser