Annons

Varningför bluffakturor

Ta en extra koll på fakturan innan du betalar den.
Senast vi skrev om att så kallade bluffakturor var i omlopp i Landskrona var under sportlovet. Nu är det påsklov och åter dimper dessa otrevligheter ner i brevlådor runt om i staden.
– Det är absolut inte en slump att bluffakturorna kommer under loven eller för den delen på sommaren. Det är just vid dessa tillfällen som vi har vikarier som hanterar posten och det kan då lättare slinka igenom, sade den företagare som Landskrona Direkt var i kontakt med senast det begav sig.

Återigen är det alltså företag som drabbats.
Tekniska Verken går idag ut med en varning på sin hemsida om att ett namngivet företag i Järfälla just nu skickar ut ”erbjudanden” inom Landskrona avseende ”Avgifter-förbrukning-elleverans-nätinformation”. ”Erbjudandet” har utseendet av en faktura med inbetalningskort.
– Vi har idag fått två påringningar från företag som undrar vad det är för märkliga fakturor som vi skickat ut. Jag vill mycket noga poängtera att dessa inte kommer från oss. Jag vill varna för dessa ”erbjudanden” och meddela att de inte har någon som helst anknytning till Tekniska Verken, säger Eva Klint på Tekniska Verkens kundtjänst.

Annons
 

Organisationerna Svenskt näringsliv och Svensk Handel har på sina hemsidor lagt ut ”svarta listor” över företag som har en förkärlek för just denna typ av verksamhet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser