Annons

Fotbollsfritids på Dammhagskolan

Det är inte bara ute vid Idrottsplatsen det planeras för en fotbollsplan med konstgräs, även på Dammhagsskolans skolgård kommer det troligen redan i höst att finnas en konstgräsplan.
– Det är ett led i det fotbollsfritids som vi kommer att ha på skolan, säger Bernt ”Linkan” Lindgren, ungdomsansvarig i Landskrona BoIS och beskriver vidare hur den nya anläggningen ”Kulan” kommer att se ut.
– Planen kommer att vara 20 x 40 meter med en sarg runt om. Målen kommer att vara inbyggda i sargen både på lång- och kortsida.

Ett syfte med projektet är att med fotbollens hjälp bidra till en ökad integration. Förra veckan var bland annat personal från Integrationsverket på plats och lätt sig informeras och imponeras av Landskrona BoIS planer.
– BoIS tar ett socialt ansvar. Vi vill med detta skapa bra möjligheter för innerstadens barn att spela fotboll. Vi hoppas dessutom att detta ska engagera föräldrar och de ska bli mer delaktiga i sina barns utveckling. En tanke är naturligtvis också att locka nya spelare och ledare till föreningen, avslutar Lindgren som hoppas att att klubbens fotbollsfritids kan öppna den 1 oktober.

Annons
 

Även Bosna Basket är involverade projekt som rör Dammhagskolan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser