Annons

Seger för BoIS i den allsvenska premiären

Landskrona BoIS jobbade med stor pondus och vilja till sig en härlig trepoängare i den allsvenska premiären då IFK Göteborg besegrades med 2-1 (2-0).

De 9 087 på Landskrona IP skulle inte behöva vänta på årets första mål, redan i den 5:e matchminuten nickar Johan Andersson fram bollen till Matthias Eklund som enkelt tåar den in i mål.
– Det känns naturligtvis underbart att få sätta dit den, säger målskytten som oturligt nog också får en smäll på axeln i målsituationen.
– Det gör jäkligt ont just nu. Jag fick en spruta i pausen men jag misstänker nästan att det är en spricka, säger Matthias Eklund och tar sig åt axeln.
– Sista tjugo hade jag rejält ont. Men eftersom vi hade gjort våra byten fanns det inget annat att göra än att kämpa på. Tyvärr åker jag på en tuff tackling i slutet av matchen också, avslutar Eklund och skyndar iväg för vidare transport till lasarettet.

Annons
 

Matthias Eklund som en halvtimme in i matchen löper ifrån IFK Göteborgs Magnus Erlingmark och därefter påpassligt passar fram bollen till Daniel Nannskog som enkelt styr in lädret vid första stolpen till 2-0. Mycket snyggt!
– Det är två mycket fina mål som Landskrona gör. Vi visste att deras forwards är snabba men vi blir trots det sena och slapphänta. Jag kan bara gratulera Landskrona till seger. Jag tycker dom visar stor styrka då dom faktiskt måste göra fler förändringar än oss under matchens gång, berömmer Bosse Johansson, tränare i IFK Göteborg.

I pausvilan tvingas BoIS till sitt första byte då Magnus Torvaldson utgick efter att under första halvleken haft känningar i låret.

I andra halvlek gynnades Göteborgarna av den kraftiga medvinden men laget hade svårt att få till något konstruktivt spel. De ungdomliga BoIS-laget med hela sex spelare födda på 80-talet i startelvan kämpade tappert.
– Vi står upp bra idag. Det blev väl mer kamp och krig än skönspel, säger Hasan Cetinkaya och medger att benen känns som de avverkat ett maratonlopp.
– Men vänta bara till vinden mojnar då kommer vi att bjuda på betydligt bättre spel, intygar mittfältskämpen Cetinkaya och ser redan nu fram emot nya matcher.

Ett mål skulle dock gästerna göra. Från 30 meter knorrar Jimmy Svensson en frispark direkt i mål.
– Jag tar ett steg ut, förväntar mig ett inlägg men vinden tar tag i bollen. Jag är helt enkelt felplacerad och får ta på mig målet, erkänner Jonas Sandqvist som trots fadäsen gjorde en mycket bra insats i BoIS målet och var så gott som 100%-ig
Han överarbetar situationen. Jonas är lite ivrig och vill väl ut och hjälpa till, kommenterar BoIS-tränare Janne Jönsson målet.
Jönsson som annars var mycket nöjd med sin målvakt och lagets insats i premiären.
– Vi sade innan matchen att vi hade gjort ett bra avstamp. Vi har gjort bra resultat i träningsmatcherna, kanske bäst av alla lag i allsvenskan men att det nu var allvar som gällde. Och så blev det, allvar och inget annat, konstaterar en lättad Jönsson som nu fick följa upp den fina försäsongen med en tre poängare.

Se även Direktrapporteringen från matchen >>>

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser