Annons

Direkten On line rapporterar från BoIS matcher

I veckan har Landskrona Direkt gjort klart med ISPR Nordic om att sända direktrapporter via Internet från Landskrona BoIS samtliga allsvenska matcher.
– Ett lyft för oss, konstaterar Håkan Karlsson som slutfört förhandlingarna med ISPR Nordic.
Anledningen att vi vände oss till ISPR med vår förfrågan är det stora intresse som finns för BoIS. När vi under träningsmatcherna tidigare i våras rapporterat direkt så har vi tusentals unika träffar, understryker Håkan Karlsson.

ISPR, Internationale Sportrechte Verwertungs Gessellschaft, har rötterna i Tyskland och 1996 köpte det bolaget rättigheterna till svensk elitfotboll för 400 milj. Den tyske mediemagnaten Leo Kirchs satsade mycket pengar på betald TV-sänd idrott, men satsningen slutade med en mångmiljardkrasch för ett år sedan. Men bolaget ISPR lever kvar och fortfarande är sändningsrätterna hårdvaluta. Som exempel kan nämnas att för tjugo år sedan sändes i genomsnitt tre timmar sport om dygnet i tv, 1999 var siffran fyrtioåtta, idag kan den som vill se sport i det närmaste dygnet runt.
Idrott ha blivit underhållning och de som vill se toppidrott direkt i TV:n får också vara beredda att betala. Och här jämställs Internet med TV, därför fick Landskrona Direkt inte sända från BoIS matcher i fjor.
Det är skönt att vi nu kan köra eftersom intresset är så stort och dessutom gör vi bra reklam för Landskrona eftersom många av våra besökare inte kommer från stan utan får information via Landskrona Direkt. Responsen från kommunen lätt inte vänta på sig och nu hoppas vi även att Näringslivet får upp ögonen för vilken tillgång sidan är för hela kommunen, då kanske det skulle lossna riktigt också vad avser annonseringen, avslutar Håkan Karlsson och lovar direktrapporter på nätet från BoIS samtliga matcher i allsvenskan.

Annons
 

Till rapporteringen för BoIS – IFK Göteborg >>

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser