Annons

Deltävling om sagor avgjord

Under en dryg månad pågår så kallade språkveckor i Landskrona och temat är sagor. Det är Barn- och ungdomsnämnden (BUN) som arrangerar det hela.
– BUN har gett förslag till alla som arbetar med barn från ett år och upp till de som går i nian. De ska ha med sagor att göra och ett exempel är att de minsta barnen skapar med händerna. De lite större barnen skriver, säger Martin Strand, vikarierande rektor på Västervångsskolan i Landskrona.

Många av skapelserna går att beskåda i skyltfönstret till Killberg Bokias bokhandel.
– Vi har en tävling där de bästa alsterna får pris. Det är jättekul att ställa ut detta. Det som finns i fönstret idag är saker som gjorts av barn mellan ett och tre år och vinnarna i denna kategorin koras på fredag klockan 10 här i butiken, säger Ingrid Malmberg, butikschef på Killberg Bokia.

Annons
 

Från och med nästa vecka är det meningen att ritade och skrivna sagor av barn upp till och med mellanstadiet ska visas upp i skyltfönstret tillsammans med dikter av de äldsta skolbarnen.
– Målet är att barnen ska få upp ögonen för sagorna och därmed övrig litteratur. Effekten blir att språket utvecklas och det är grundtanken bakom språkveckorna, avslutar Martin Strand.

Tilläggas kan också att sagoläsning genomförs, både på Killberg Bokia och Bok & Papper samt att en mindre utställning av verken finns att se i Stadshusets foajé till och med den 17 april.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser