Annons

Idag smygstartar årets vårmarknad och som vanligt kommer kasernplan att fyllas av tivoli och knallar. Från arrangörshåll hoppas man på att trenden håller i sig – att marknaden växer sig större.
– Sedan vi körde igång för sex år sedan har det kommit allt fler knallar. En av anledningarna är att marknaden är flyttad. Tidigare låg den på valborg och då var tivolit den stora attraktionen. Nu är det mindre men knallarna desto fler och vårt mål är att precis som förra året ha drygt 70 knallar på plats, säger Agneta Kristiansson, marknadsansvarig för Vårmarknaden.

Egentligen öppnar inte evenemanget förrän på lördag men redan i eftermiddag klockan 16 öppnar tivolit,
– Det stämmer och de knallar som vill får slå upp sina stånd och sälja sina produkter fram till klockan 20, fortsätter Kristiansson.

Annons
 

Att det inte blir en helt traditionell marknad intygas,
– Vi har inte så mycket tingel-tangel på vår marknad. De internationella inslagen är förhållandevis många och produkter från både Afrika och Asien kommer att kunna köpas. Sen kommer det som vanligt att serveras en hel del rätter från hela världen. Bland annat kommer man att kunna köpa kinamat och langos, lovar Kristiansson vidare.

Naturligtvis händer det en hel del kul saker i samband med marknaderna. Förra året inföll tillexempel höstmarknaden med BoIS match mot Hammarby och en supporter från Stockholm åkte med i berg- och dalbanan iförd endast en halsduk. I år sammanfaller vårmarknaden med den allsvenska premiären mot IFK Göteborg och det återstår att se om Göteborgarna är lika ”heta” som Stockholmarna.

Officiellt öppnar alltså inte marknaden förrän på lördag med start klockan 10 och håller på till 20. På söndag är det från 10-18 som gäller.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser