Annons

Massor av priser på LISA:s 85-årsjubileum

Folkets hus byttes ut mot Hotell Öresund och deltagarna bjöds på en italiensk buffé, men i övrigt vad det mesta sig likt när LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, firade 85-årsjubileum.
– Vi ser detta som ett bra sätt att komma samman för våra medlemsorganisationer, betonade ordförande Lennart Wallgren som inledde årsmötet med parentation för två välkända profiler, Ingemar Atteryd och Harry Wibratt.
– Ingemar Atteryd avled i fjor och han lämnade LISA:s styrelse så sent som 1999. Ingemar gjorde en stor insats som ledare i Landora och det vara också på hans initiativ som Landskrona fick en isbana. Harry Wibratt var med i styrelsen i hela 33 år, ett svårslaget rekord och han var också hedersordförande i LISA. Hans insatser som ledare inom idrottsrörelsen i Landskrona är mycket stora, Harry var en otrolig föreningsmänniska.

Årsmötesförhandlingarna gick helt enligt planerna och det blev omval över hela linjen, något som fick Lennart Wallgren att kommentera Torsten ”Topsy” Lindbloms omval till valberedningen med ett lättsamt inlägg.
– Topsy har sagt omval nu i 23 år och för det får han LISA:s guldmedalj.

Annons
 

Nytt för i år var att fritidsnämndens nye ordförande, Gulli Mattson, för första gången svarade för utdelningen av hedersbetygelser. Guldmedaljen för 2002 års främsta idrottsprestation gick till Sabina Topalovic som då tog hem såväl SM- som EM-guld i karate och nu laddar för ytterligare en intressant säsong.

I 52 år har Hvilans kläder delat ut ledarkannan till förtjänta idrottsledare och den här gången fick Göran Mårtensson överräcka kannan till Helge ”Pelle” Engdahl, 82 år och trotjänare i Landskrona Sportklubb som redan 1934 var med om att bilda BK Fram.
– Kul att uppmärksammas, sa Pelle som annars inte är den som gillar att stå i rampljuset.
– Nej, det är inget för mig.

Nio individuella och ett lagstipendium delades ut till 15 duktiga ungdomar som fick 2 500 kronor samt en ljusstake och blommor som stöd för fortsatta satsningar.
Lagstipendiet gick till Landskrona Kvinnligas unga gymnaster, 12 till 14 år, Elin Malm, Ida Nordehammar, Louise Flemming, Isabelle Nordehammar, Elin Condrup och Sophie Lindberg.
Roddklubbens tre duktiga roddare, David Andersson, Olof Nilsson och Peter Paulsson fick stipendier liksom BoIS unga talanger Måns Sörensson, Ajsel Kujovic och Marcus Hansson, samtliga aktuella för Sveriges P17-landslag.
Cykelklubben fick två stipendier genom juniorlandslagstjejen Karolina Larsson-Lindgren och Christian Olofson och Bangolfklubben Linjens talang, blott 11:åriga Malin Jacobsson, fick sitt stipendium för prestationen att ta två guld vid ungdoms-SM i Umeå.

Dessutom delade LISA ut fyra förtjänsttecken, guldmedaljen erhöll Gunnar Nordin, Torsten ”Topsy” Lindblom och Lennart Wallgren medan Kjell Håkansson får jubileumsnålen.

Jubileumsmötet avslutades sedan med en italiensk buffé och förhoppningar om nya idrottsframgångar för LISA:s 64 medlemsföreningar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser