Annons

Landskrona Badmintonklubb siktar på serieseger

Gästspelet i trean skall bara bli ettårigt, i morgon har Landskrona Badmintonklubb chansen att säkra seriesegern och ta steget upp i tvåan.
– Det ser onekligen bra ut och våra chanser är mycket goda, bedömer veteranen Ray Persson och förklarar att matchen mot Lugi 2 blir avgörande.
– Lugi skuggar oss i tabellen, så den matchen blir avgörande. Vi spelade oavgjort i första mötet och för vår del räcker det om vi klarar en poäng.

Till saken hör att Lugi redan har ett lag i tvåan och kan därför inte ställa upp med ytterligare ett, något som självklart ökar Landskronas chanser ytterligare. Om Landskrona skall gå miste om platsen i tvåan så krävs att Lugis första lag också vinner sin serie och det lär bli svårt.
– Jag vet inte riktigt hur läget är, men för vår del är det serieseger som räknas, menar Lennart Nilsson som tillsammans med Ray ansvarar för lagets träning.
Landskrona Badminton är så här långt obesegrade, har två oavgjorda matcher i bagaget, mot Lugi och Slottsstaden. Lugi har förutom en oavgjord match också en förlust.

Annons
 

Sedan några år tillbaka håller Landskrona Badmintonklubb till i Korpens stora idrottshall och där trimmar också laget spelet inför den avslutande sammandragningen.
– Vi har det bra förspänt vad gäller killarna, det är betydligt tuffare för tjejerna som möter tuffare motstånd, betonar Ray Persson.

I laget spelar Magnus Persson, Marcus Persson, Christian Gustavsson, Linus Nilsson, Daniel Persson, Rickard Andersson, Emma Sivertsson och Sofie Jonsson.
– Killarna har genomgående spelat mycket bra och håller helt klart division två klass, på tjejsidan är det lite tunnare och där hoppas vi få hem Lotta Hoff som nu studerar i Kalmar.
Lotta Hoff valde att spela för Kalmar när Landskrona trillade ner, men klubben hoppas kunna locka tillbaka henne om det blir avancemang till tvåan.

För killarna handlar det om att vinna sina matcher eftersom Landskrona har det tunt på tjejsidan och här vilar ansvaret tungt på lagets etta och tvåa, Magnus Persson och Marcus Persson.
– Båda spelar mycket stabilt och kommer säkert att skärpa sig lite extra nu när det handlar om ett avgörande. Tyvärr har vi inget landslag som gör reklam för sporten, men vi har bra lokaler och varje år är det några nya som vill prova på. Tar vi nu steget upp i tvåan så kanske vi kan locka ytterligare några spelare. Jag ser ingen anledning att sluta så länge jag trivs med sporten, avslutar Ray Persson som själv började med badminton redan 1962, blev då nybörjarmästare i Landskrona och fortfarande brinner hans engagemang starkt för sporten.

Helgens avgörande sammandrag spelas i Kristianstad och Landskrona Badmintonklubb hoppas där kunna sätta punkt för säsongen som seriesegrare.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser