Annons

BoIS vann genrepet

BoIS befann sig idag i Danmark och genrepade mot Farum inför den allsvenska premiären då man tar emot IFK Göteborg nästa lördag. Landskronalaget vann med 3-2 efter att Matthias Eklund gjort två mål och Daniel Nannskog ett.

Totalt sett var det inte någon välspelad match men BoIS seger var rättvis,
– Det är ömsom vin, ömsom vatten. Vi har cirka tio målchanser medan danskarna inte har särskilt många. Vi spelar ganska bra men släpper in två ganska billiga mål, kommenterade BoIS tränare Janne Jönsson efter matchen.

Annons
 

En som varit duktig under försäsongen och åter igen gjorde bra ifrån sig var mittfältaren Jonas Olsson,
– Det känns riktigt bra. Benen känns piggare och piggare för varje dag som går. Vi har ju trappat ner ordentligt på styrketräningen.
På frågan om han tror på en plats i startelvan mot IFK Göteborg svarar han diplomatiskt,
– Det har jag ingen aning om. VI är många som konkurrerar om platserna. Jag har fått spela en hel del under försäsongen och det måste ju tyda på att jag har en god chans i alla fall, avslutar han.

BoIS började matchen bäst och tog också ledningen med 1-0 genom Matthias Eklund efter endast fyra minuters spel. Eklund fick på ett bra skott efter passning av Daniel Nannskog.
Drygt fem minuter senare kvitterar danskarna och tar därefter över spelet allt mer. Därför är det kanske inte helt rättvist när BoIS, åter igen genom Eklund, gör 2-1 i matchens 32 minut efter att BoIS hållit hög press på danskarna.

BoIS tar åter över spelet och bara minuter senare har BoIS ett par tillfällen att avgöra matchen. I den 35 minuten träffar Nannskog ribban och fem minuter senare är det Henrik Nilssons tur att träffa virket, denna gång i stolpen.

I andra halvlek får BoIS ytterligare ett gyllene tillfälle. En dansk försvarare kastar sig allt vad han kan och räddar ett skott med handen på mållinjen. Påföljden blev en straff som Nannskog inte slog bättre än att målvakten kunde rädda.
– Ja och det var väl inte så lyckat. Men det är bättre att missa den idag än nästa gång. Nu har jag lärt mig läxan och kommer att koncentrera mig bättre, kommenterade han direkt efter slutsignalen.

BoIS tar över allt mer och det ser ganska ljust ut då danskarna gör 2-2 på en nick,
– Det är inte bra. Vi släppte in ett billigt mål i första halvlek och pratade igenom det i pausvilan. Och så kommer ett till. Det får vi se till att ändra på till premiären, säger Janne Jönsson självkritiskt.

Efter danskarnas kvittering står matchen och väger och båda lagen har chanser att avgöra. Det skulle bli BoIS som gick vinnande ur kampen.
I matchens absoluta slutskede fick Anders Friberg bollen på kanten och spelade Nannskog. Han avancerade i sin tur ner mot kortlinjen och lyckades få in bollen mellan målvaktens ben ur ganska snäv vinkel.
– Det kändes skönt att få sätta dit den sådär på slutet. Jag tycker att vi var värda att vinna.

En som också tyckte att BoIS-segern var rättvis var debutmotståndarnas tränare Bosse Johansson,
– BoIS har ett mycket snabbt och effektivt anfallsspel.
På frågan om Johansson var och tittade på matchen för att hitta eventuella svagheter hos BoIS svarade han,
– Nej, det är det inte. Vad jag letar efter är BoIS starka sidor, avslutar han och berömmer BoIS samtliga lagdelar.

Nu kommer naturligtvis spekulationerna att sätta fart om vilka elva spelare som kommer att stå på Idrottsplatsens gräsmatta nästa lördag. Janne Jönsson är medveten om det och håller en naturlig distans till frågorna i ämnet,
– Som ni förstår kan jag inte ta ut någon startelva idag. Det är en veckas träning kvar och många frågetecken ska rätas ut.

För fler kommentarer samt direktrapporteringen från matchen >>

På plats: Håkan Karlsson
Vid tangenterna: Kary Persson

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser