Annons

Barn- och Familjeminister besökte Landskrona

Barnens situation stod i centrum när barn- och familjeminister Berit Andnor igår besökte Landskrona.
– Det jag fått se här har ni all anledning att vara stolta över, förklarade hon med adress till politiker och tjänstemän som var ministerns värdar under besöket.
– Vi har arbetat mycket konstruktivt med verksamheten och den fungerar bra, det enda vi saknar är mer tid och resurser, poängterade en leende Eva Isaksson-Ståhl, socionom vid familjeenheten på ASN.

Besöket i Landskrona inleddes med en visit på Lundegårdens förskola och fortsatte sedan på Rådstugan, en öppen verksamhet som drivs i samarbete mellan kommunen och Region Skåne.
– Här finns flera olika verksamheter samlade som är bra för barnen och föräldrarna. Jag tror att det här är en modell som kan locka fler kommuner till att ta efter, menade Berit Andnor och fick också veta att verksamheten haft flera studiebesök genom åren.

Annons
 

Öppet Dammhag blev det avslutande besöket och där fick Berit Andnor se hur man från kommunens sida försöker arbeta med integrationen på ett konstruktivt sätt.
– Det är ett mycket positivt initiativ som tyder på stor kreativitet. Kommunen visar att man kommit långt på många olika område och det är positivt.
Kommunalråd Marita Larsson fanns med under besöket och samtidigt som hon gladdes år ministerns positiva beskrivningar påpekade hon problemen som finns i kommunen.
– Landskrona är en småstad med storstadsproblem och vi behöver statligt stöd för att klara alla utmaningar som vi står inför. Mot den bakgrunden var det viktigt att få föra fram synpunkterna direkt till familjeministern.

Berit Andnor har också ansvaret för de nordiska samarbetsfrågorna och här överskuggas problematiken av skattefrågorna för pendlare mellan Danmark och Sverige. Och hon utsåg i januari den förre danske statsministern Poul Schlüter till Sveriges särskilde gränshindersrepresentant.
– Han har jobbat på bra och i samband med mötet i Oslo i oktober räknar jag med att lägga fram en rapport om hur arbetet gått, det är min förhoppning att vi skall hitta en lösning på denna fråga för att underlätta pendlingen mellan länderna, avslutade Berit Andnor innan det var dags att höra vad Kevin Jönsson, 3 år, hade att berätta om sin dag på Rådstugan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser