Annons

Gesällbrevsutdelning på FR-möte

Igår höll Företagarnas Riksorganisations Landskronaavdelning sitt 124:e årsmöte och kvällen inleddes med att ett gesällbrev delades ut.
Mottagaren var 20-åriga Emma Nymberg som tagit sig igenom en treårig frisörutbildning i Helsingborg samt jobbat inom yrket en tid. Nu har hon dessutom genomgått de prover som krävs för att man ska kunna kalla sig gesäll. -Det är stort att få motta ett gesällbrev och ceremonin är jättefin. Det är viktigt att hålla på gamla traditioner, sade en glad Nymberg efter utdelningen.

Att det är inom frisöryrket hon kommer att jobba råder det inget tvivel om. Var det kommer att ske är emellertid inte klart idag,
– Jag är just hemkommen från en fem månaders resa i Sydostasien så jag får kolla vad som finns. Jag har dock en dröm om att en gång ha en egen salong på en lyxkryssare, avslutar Nymberg med ett leende.

Annons
 

Att ha ett gesällbrev är något som kan hjälpa till att få jobb, särskilt utomlands, – Det fungerar ungefär som ett körkort. Chanserna att få jobb i andra länder är mycket större. Brevet fungerar som ett bevis för att du har stora konster inom ditt hantverk, vilket det än är, säger en av ungbröderna från FR Landskrona, Ray Persson som fanns med vid utnämningen.

I övrigt om årsmötet kan noteras att Folkpartiets Torkild Strandberg fanns på plats för att berätta om sitt nya liv som riksdagsman och vad han har för arbetsområden.
– Det känns märkligt. Jag jobbar normalt på en bank och får dagligen höra vad jag ska göra eller vad jag gjort. Nu känner jag mig ensam på något sätt. Man är helt utlämnad till sig själv och ansvaret att något blir gjort är helt ens eget. Det är säkert likadant att vara egen företagare, sade han bland annat.

Ronny Ahrling omvaldes till ordförande i föreningen för elfte året.

Mer om FR Landskrona på deras hemsida >>

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser