Annons

Festlig nötfärs gav en 4:e plats

Det blev en hedrande fjärdeplats för Andrée Andersson, tillvardags kockelev på Hotel Öresund, när han igår ställde upp i tävlingen Årets Kockelev.

I Älvsjö utanför Stockholm pågår just nu Nordens största livsmedelsmässa, GastroNord. På plats på mässan fanns igår cirka 100 elever och lärare från Selma Lagerlöfskolans Hotell – och Restaurangprogram för att heja fram klasskompisen Andrée Andersson som var en av åtta elever som tagit sig till final i tävlingen Årets Kockelev 2003.
– Jag är mycket nöjd med min insats. Det är klart att jag var otroligt nervös när tävlingen startade men det släppte ganska fort, berättar Andrée Andersson på telefon från Stockholm.

Annons
 

Uppgiften som de kockstuderande hade att lösa var att anrätta något festligt med nötfärs som huvudingrediens.
– Jag lindade nötfärs runt strutsfilé. Detta serverades sen som ett torn med en grönsaksbakelse därtill, berättar Andersson som lovat bjuda sponsorer, föräldrar och lärare på anrättningen när han kommer åter till skolan.
– Vi får väl se hur väl det slår ut då, kanske finns det en möjlighet att vi kan servera det till nyfikna Landskronabor vid något annat tillfälle.
Idén till måltiden är Andrées egen.
– Jag har naturligtvis lyssnat på mina lärare, tagit åt mig av råd och tips men de slutgiltiga besluten har jag tagit själva, intygar Andersson.

Andrée Andersson kommer från Svalöv och på kommuns ”stjärnkrog”, Svalövs Golfrestaurang hälsar krögaren Jonas Karlsson,
– Det är mycket glädjande att en kille från Svalöv lyckas bra i en så pass prestigefylld tävling. Han får gärna kontakta mig så ska vi se om det inte finns lite jobb vi kan erbjuda honom.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser