Annons

Ny betongläktare på IP

Under fotbollsallsvenskans fyra första omgångar får publiken som brukar stå på Idrottsplatsens västra kortsida stå ut med samma träläktare som förra säsongen.
Nu är det dock klart att det inför matchen mot Djurgården den 15 juni kommer att stå en helt ny betongläktare på Karlslundssidan.
– Vi har haft planer på detta tidigare men den ekonomiska situationen har gjort att det först nu är möjligt att köra igång, säger en nöjd Lars Persson, klubbdirektör i Landskrona BoIS.

Anledningen till att man bygger läktaren just då beror på att BoIS har två bortamatcher i rad,
– BoIS möter AIK den 19 maj och dagen efter plockas träläktaren ner för att ersättas av en 36 meter lång betongläktare. Den kommer att sträcka sig från sittplatsläktaren bort till högtalartornet samt resultatttavlan. På andra sidan överväger vi att behålla den lilla träläktaren som en säkerhetsventil ifall det skulle bli tal om stora publikskaror. Jag tror att IP kommer att kunna ta emot 12 000 åskådare efter bygget, alltså precis som idag, fortsätter klubbdirektören.

Annons
 

Persson uppskattar att läktaren kostar 1-1½ miljon att bygga. Pengarna kommer från kommunen men det är BoIS som indirekt betalar,
– Vi kommer att få en högre hyra än tidigare år. Vi kommer emellertid att spara in pengarna i och med att vi slipper hyra träläktaren som förra året kostade oss 200 000 kronor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser