Annons

BoIS slog IFK Malmö i hemmapremiären

Cirka 300 personer kunde igår se Landskrona BoIS slå IFK Malmö i sin hemmapremiär. Träningsmatchen spelades på en gräsplan vid Västra Fäladen och planen var alldeles utmärkt – i fem minuter. Därefter blev det allt svårare att prestera bra fotboll. BoIS hade dock bäst kontroll på underlaget och hade allt spel värt namnet i första halvlek.

Landskronalaget ledde också rättvist med 2-0 när det var dags för sidbyte.
I andra lugnade BoIS ner tempot och lät IFK Malmö komma in i matchen, dock inte mer än att siffrorna kunde vara de samma när domaren blåste av matchen.
– Jag är klart nöjd med första halvlek. I andra tar planen ut sin rätt och vi bevakar ledningen, säger tränare Janne Jönsson efter matchen.

Annons
 

BoIS första mål kom efter en genial passning från Magnus Kjellsson som spelade mittfältare under den första halvleken. Daniel Nannskog sprang i djupled och hann förre målvakten till bollen och lobbade den i mål.

Kjellsson låg även bakom 2-0 målet. Han sprang på vänsterkanten och bröt in i straffområdet. Där blev han fälld och straffen var solklar. Nannskog fick förtroendet och gjorde inget misstag.

Innan halvleken var slut fick BoIS ytterligare en straff efter att Gabriel Ucar blivit nerdragen. Den slogs dock inte bättre av BoIS nyförvärv Indrek Zelinski än att bollen träffade stolpe ut.
– Jag tyckte att han skulle slå den andra straffen. Det är alltid viktigt att anfallare får göra mål, men nu är det slut med generositeten, säger Nannskog med ett skratt.

Den tunga planen var inget som störde anfallaren,
– Nej, tvärtom. Jag tror att det var nyttigt. Det kändes att jag fick mjölksyra i låren och det var bra efter den senaste tidens träningar.

En som inte var lika glad åt den dåliga planen var Magnus Torvaldson som fick gå av planen efter att ha fått känningar i ljumsken
– Det är inte så allvarligt. Jag kände att det stramade till när jag var på väg upp till en frispark. Jag ville inte riskera något utan lämnade planen, sade han efter matchen.

Trots två mål av Nannskog och ett stabilt försvar får det centrala mittfältet högsta betyg. Den mycket rutinerade Allan Ravn går från klarhet till klarhet och Jonas Olsson som kom in i andra halvlek var mycket bra.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser