Annons

Manifestation för fler poliser

De senaste dagarnas engagemang från Landskronaborna visar på att intresset för att skapa ett tryggare Landskrona är stort. Det säger kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson.

– Initiativ har därför tagits till en stor manifestation ”MOT VÅLD – för ömhet, kärlek och gemenskap” och för fler poliser till Landskrona. Tanken och ambitionen är att starta en stor folklig rörelse i vår kommun inom ovanstående tema där invånarna skall kunna visa sitt engagemang. Förutom fler poliser behöver vi kraftfulla brottsförebyggande åtgärder. Jag hoppas att många invånare ställer upp i manifestationen, säger Gösta Nilsson.

Annons
 

Gensvaret på namninsamlingen och kampanjen för fler poliser i Landskrona har varit och är stort.
– Det finns en stor vilja från landskronabor att engagera sig i detta, säger Torkild Strandberg och tillägger,
Jag är glad att kunna bidra till detta för Landskronas bästa.

– Politikerna har tagit ett stort steg för att bli överens om uppropet för fler poliser, säger Pär Norbring, själv ordningsvakt i Landskrona.
– Nu tycker jag att det är dags att alla frivilliga, goda krafter, föreningsliv, näringsliv och enskilda tar en tydlig ställning

Sedan ungdomsbråket förra veckan utanför Johns i samband med ett skoldisko har piketstyrkan från Malmö varit stationerad i staden.
Detta var dock bara en tillfällig åtgärd för att lugna ner läget. Piketstyrkan lämnar denna veckan Landskrona och istället kommer andra förstärkningar.
Piketstyrkan är i och för sig alltid i tjänst och kan tas i anspråk när det behövs. Men nu ökar vi patrulleringen i Landskrona med andra typer av patruller än just piketstyrkan, säger polisens informationsdirektör Lars Förstell till Landskrona Posten och tillägger,
Vi kommer att öka polistätheten i Landskrona framöver.

Just nu pågår en namninsamling i Landskrona där kravet är
snabba och bestående åtgärder för att Landskrona snarast får fler synliga poliser och att vår polisstation bemannas med åtminstone en utryckningsstyrka dygnet runt, veckans alla dagar.
I skrivande stund har drygt 3000 personer undertecknat uppropet varav 2410 via Internet. Ställer du dig bakom uppropet, klicka in dig på flerpoliser.nu och skriv på.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser