Annons

Åtal väcks mot värdetransportrånare

Nästa vecka väcks åtal mot fyra personer, tre från Stockholm och en från Malmö, som misstänks för värdetransportrånet som ägde rum i bussbolaget Arrivas lokaler i Landskrona tidigare i år. Två av de fyra misstänks ha utfört själva rånet medan två misstänks för att ha hjälpt till. Dessutom är en man internationellt efterlyst för delaktighet i rånet.

Bytet vid rånet blev cirka 14 miljoner och är därmed ett av de största bytena i landet genom tiderna. Fortfarande saknas åtta miljoner av bytet. Klart är också att rånarna lämnade kvar sex miljoner kronor i väktarbilen.

Annons
 

Efter rånet (som du kan läsa om här) flydde rånarna till Löddeköpinge. Två stannade kvar på Lödde Gästis medan den tredje flydde åt ett annat håll. Polisen var på plats men fick aldrig för sig att gå in på Gästiset och söka.

Efter fem månaders arbete har nu såpass mycket uppgifter kommit fram att man kan åtala kvartetten plus tre personer för skyddande av brottsling.
– Rättegången kommer att inledas på fredag den 7 mars i Landskrona. Hur lång tid den tar vet vi inte idag men vi har bokat salen tio dagar, säger åklagare Birgit Kronholm till Landskrona Direkt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser