Annons

BoIS besegrade Bröndby med 2-0

BoIS mötte idag, dagen till ära iklädda den nya tröjan, Bröndby på Laröds konstgräsplan. Kylan gjorde att de drygt 100 tillresta frös ordentligt. Det skulle dock bli ändring på den punkten. I början av matchen var det inget av lagen som visade prov på något större spel. Matthias Eklund bröt igenom efter cirka fem minuter men sköt inte bättre än att bollen for högt över mål. Efter 15 minuter fick istället Bröndby matchens första chans värd namnet då de hade ett skott som smet just utanför Jonas Sandqvists vänstra stolpe. Danskarna hade då tagit över spelet allt mer och en del småchanser. I matchens 25 minut snappade för dagen mycket duktige Matthias Eklund upp bollen efter ett dåligt bakåtpass av en Bröndbyförsvarare. Eklund kom en aning för nära målvakten som kunde ta bollen. Tio minuter senare var dock Eklunds tajming perfekt. Daniel Nannskog och Jonas Olsson hade ett mycket fint samspel på mittplan vilket avslutades med en genial djupledsboll från Olsson till Eklund som åter var fri med målvakten och gjorde inget misstag denna gång. Efter paus ryckte BoIS upp spelet rejält och andra halvlek var bara minuten gammal när Eklund åter var framme. Målvakten var på anfallaren och protesterna hade inte blivit högljudda om domaren blåst straff. Nu skulle dock den gode Eklund få revansch. I matchens 55:e minut kunde han, åter efter fint spel av bland annat Jonas Olsson, sätta sitt och matchens andra mål. Strax innan målet hade, den i halvlek inbytte Mattias Jonsson i Bröndby, stämplat BoIS vänsterback Gabriel Ucar med varning som följd. Ucar försökte spela vidare men tvingades byta efter cirka en timmes spel. In för Ucar kom Mikael Rynell som skulle visa sig vara en injektion för BoIS som numera hade matchen under kontroll. Pigge Rynell låg bland annat bakom en farlighet som slutade med att Daniel Nannskog missade knappt. Nannskog byttes strax därefter ut och in kom superlöftet Måns Sörensson, som egentligen skulle vara och provträna med Arsenal i veckan. Sörensson visade direkt att han är sugen på en plats i A-truppen. Han hade inte varit inne på plan mer än någon minut när Audun Helgason slog en frispark på högerkanten. Måns mötte bollen i farten och drog till strax utanför straffområdet och tvingade Bröndbys målvakt till en svettig räddning. När fem minuter återstod fick Audun Helgason en spark på foten och tvingades av plan och ersattes av A-lagsdebutanten Mikael Dahlgren. BoIS tränare Janne Jönsson var nöjd med vad han fick se idag, – Vi var rätt bra med idag. Jag tycker att vi försvarade oss bra och att vi gjorde två vackra mål. Det syns att vi tränat lite på frilägen, kommenterar tränaren och BoIS tvåmålskytt Matthias Eklund håller med, – Det stämmer. Det kändes jätteskönt att få sätta dit ett par mål. Jönsson berömmer hela laget men några av killarna var värda extra plus, – Rynell har två pigga fötter som är mycket intressanta. Det är också kul att se Jonas Olsson agera. Han spelar helt utan respekt för motståndarna. Även Jonas Sandqvist gjorde en stabil insats. Han var lite låst vid ett par hörnor under första halvlek men annars hade han bra koll. BoIS nya back, Audun Helgason lämnade planen strax innan slutet. Någon större fara för att det ska röra sig om en långvarig skada tror inte Helgason, – Jag fick en smäll på ankeln men jag hoppas och tror att det inte ska vara så allvarligt. Jag tycker att vi gjorde en bra match. Vi spelade med hög moral samtliga 90 minuter. Vi har en del kvar att träna på i vårt passningsspel men det kommer. För tillfället är vi lite tunga efter all styrketräning, men jag är inte orolig. Jag vet att vi kan mycket bättre, lovar den nöjda islänningen. Nu har BoIS en träningsmatch kvar innan laget ger sig iväg till Holland för läger. På torsdag möter man Ängelholm. Var matchen spelas är dock oklart i dagsläget. En match kommer även att spelas när laget är på väg till Holland. När bussen passerar danska Köge stannar man till och kör 90 minuter där också.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser