Annons

Varning för bluffakturor

Ta en extra koll på fakturan innan du betalar den. Just nu är det högkonjunktur för allehanda katalogskojare och andra som gärna skickar ut fakturor mot att ditt företag erhåller uppgifter som finns gratis att hämta på Internet. Det senare säger man dock inget om. Det verkar som om ett par av skojarna nu hunnit till bokstaven L i sina kataloger. Landskrona går nämligen inte obemärkt förbi. – Dom är smarta de här katalogskojarna. Det är absolut inte en slump att bluffakturorna kommer nu på sportlovet eller för den delen på sommaren. Det just vid dessa tillfällena som vi har vikarier som hanterar posten och det kan då lättare slinka igenom, säger en företagare som Landskrona Direkt varit i kontakt med. – Höjden av fräckhet tycker jag de som ringde oss i slutet av förra veckan hade. De erbjöd oss att köpa listor på svartlistade företag. Med största sannolikhet har de bara varit inne på Svenskt Näringslivs hemsida och knyckt deras uppgifter. När jag frågade var på listan deras företag stod, slängde dom på luren, berättar han vidare. Landskrona Posten skriver idag om ett Landskronaföretag som fått en \”faktura\” från ett bolag som kallar sig Elkraft på 4 625 kronor, då hör det till saken att Landskronaföretaget har elen inbakad i hyran. Oftast är utformningen på \”fakturorna\” förvillande lika de man är vana vid. Detsamma gäller namnen på företagen samt i vissa fall även logotyper etcetera. Till tidningen säger Dick Malmlund säkerhetschefen på Svensk handel, – Jag förstår att företag som har mycket att göra kan låta en bluffaktura slinka igenom. Det ser ut som om man köpt någon tjänst och automatiskt betalas räkningen. Varning är härmed utfärdad.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser