Annons

Barnkultursatsning i Karlslund

Nu skall Kultur i Karlslund kryddas också med barnkultur och först ut är musikern Mwzakhe Hlatswayo från Sydafrika, dj, kompositör och producent med världen som arbetsfält och just nu aktuell med musiken till Nya Skånska Teaterns barnföreställning ”Cornflakesportföljen”.
– Vi fick ofta höra att det inte gjordes något för barnen och därför väcktes den här tanken, berättar Emeli Zeilon från Kulturförvaltningen som tillsammans med Margareta Nahm, producent vid Nya Skånska Teatern presenterade programmet.
– En föreställning av Cornflakesportföljen kommer att visas i Harlekins lokal och dessutom medverkar skådespelarna i olika aktiviteter.

Under våren fyller dessutom Karlslundsbiblioteket 25 år och deras festligheter bakas in i barnkulturprojektet.
Mwzakhe Hlatswayo kör igång om en vecka, onsdagen den 19 februari med ett mycket speciellt program. Iförda gummistövlar, gärna lite för stora, en hink och två tomma läskburkar skall barnen få lära sig en Sydafrikansk gruvarbetardans.
– Det är inte nödvändigt med gummistövlarna, men det hade underlättat, påpekar Emeli Zeilon.

Annons
 

Tisdagen den 25/2 blir det sång tillsammans med Helene Svensson i Karlslundsbiblioteket och dagen efter, den 26/2, bjuder trollkarlen Alexander barnen på sin magiska underhållning.
Nya Skånska Teatern gästspelar lördagen den 1 mars med Cornflakesportföljen som vänder sig till barn mellan 5 och 8 år. Premiären blir den 22 februari och under sportlovet bjuds på öppna repetitioner. Författare är Isa Schöier och skådespelarna Sara Glaser och William Wahlstedt spelar samtliga roller och för regin svarar Jenny Andreasson, nyligen utexaminerad från Dramatiska Institutets regilinje, och för scenografin står Torulf Wetterrot.
– Sen räknar vi med att de flesta barnen i kommunen kommer att se föreställningen genom sina respektive skolor.

Dansshow med ”Loppan” Brito och hans populära Flip Da Mix blir det den 16 mars och lördagen den 29 bjuds på skapande verkstad med Birgitta Liljekvist, lärare vid Kulturskolan.
Skådespelarna Sara Glaser och William Wahlstedt avslutar kulturvåren med teaterlekar för de allra minsta den 5 april och därefter gör Kulturförvaltningen en utvärdering för att sedan återkomma till hösten.
– Det är inte lätt att starta nya verksamheter, men vi tror mycket på det här och ha mött fin kontakt med boende och föreningar i området,
avslutar Emeli Zeilon.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser