Annons

Peter Fridolf vill ha Karneval i år

Peter Fridolf, tidigare Karnevalsgeneral, vill gärna göra comeback på karnevalsscenen tillsammans med ägaren till Axels Nöjesfält, Pierre Andreasson.
– Vi presenterade ett förslag redan i november, men först nu har vi fått ett negativt besked utan närmare förklaringar. Det tycker vi är ett märkligt agerande från Vänliga Landskrona, menar en besviken Peter Fridolf.

Enligt det förslag som Peter Fridolf presenterat skulle Axels Nöjesfält gå in med 500 000 kronor i riskkapital förutom den miljon som kommunen redan är beredd att skjuta till.
– Det visar att bolaget ser seriöst och långsiktigt på arrangemanget, understryker Peter Fridolf medan Lennart Söderberg, ordförande i Vänliga Landskrona tillbakavisar kritiken.
– Enligt den bedömning vi gjort handlar det för mycket om tivoli och knallar och för lite om samba, därför har vi ställt oss negativa. Men det är inte Vänliga Landskrona som säger ja eller nej till en karneval, det är kommunen. Det är kommunen som satsar pengarna, vi gör bara vår bedömning.

Annons
 

Peter Fridolf har stor rutin vad gäller karnevaler. Han var med redan när Bertil Hallengren drog igång den första Karnevalen 1992 och tog sedan över ansvaret fem år senare för att lämna 1999.
– Då tog jag över Strand och hade bestämt mig för att lägga av, så det var helt mitt eget beslut.
Strand blev ett sorgebarn för Peter Fridolf och satsningen slutade med konkurs för några år sedan.
– Jag fick en riktig smäll, både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt. Men nu har jag kommit tillbaka och gjort upp en avbetalningsplan vad gäller mina skulder efter konkursen.

Sedan en tid tillbaka arbetar Peter Fridolf tillsammans med Axels Nöjesfält och dess ägare Pierre Andreasson kring olika arrangemang runt omkring i Sverige.
– Det var Pierre som kom upp med Landskrona, han har erfarenhet och vet att det finns underlag för en Karneval i stan. Så det här är till stor del hans initiativ.

Enligt det förslag som Peter Fridolf presenterat skulle Karnevalen i år tidigareläggas med start redan den 25 juni.
– Det beror helt enkelt på att Helsingborg la beslag på vår helg när vi inte hade någon Karneval och köra samtidigt går inte. Nu blir vi istället först ut i landet med ett stort arrangemang och det tror vi kan vara positivt.
Karnevalsområdet skulle vara samma som tidigare och fasta scener skall finnas på torget, för Wallmans Salonger och en invandrarscen.
– Dessutom vill vi gärna samarbeta med lokala arrangörer som exempelvis jazzklubben kring en jazzscen.
Vidare skulle vallgravsrodden och det stora karnevalståget genomföras som tidigare.
– Vi har redan varit i kontakt med sambaklubbarna i Köpenhamn, understryker Peter Fridolf som fortfarande tror att det går att genomföra en Karneval om det kan komma snabba beslut.
– Vi har några veckor att spela på och jag berättar det här för att jag vill att Landskronaborna skall veta att det fanns ett förslag till Karneval också i år, oavsett hur det slutar, avslutar Peter Fridolf, Karnevalsgeneral som hoppas på comeback.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser