Annons

Anders Karlsson: -Fp sprider falsk information om nedläggningshot av Landskrona tingsrätt

Folkpartiet sprider falsk information om nedläggningshot av Landskrona tingsrätt, det anser Anders Karlsson (s), riksdagsledamot från Landskrona.
– Det finns överhuvudtaget inget nedläggningshot mot Landskrona tingsrätt, säger Karlsson till Landskrona Direkt och fortsätter,
– Det är beklagligt att folkpartiet med Torkel Strandberg i spetsen, försöker knipa åt sig billiga politiska poäng genom att påstå att Landskrona tingsrätt ska läggas ned. Några sådana förslag finns inte. Med sitt mediautspel sprider Strandberg onödig oro bland tingsrättens anställda. Jag ser det som ett populistiskt utspel för att ännu en gång skapa mediautrymme.

Karlsson förklarar att den utredning som nu är klar inte har tagit ställning till några enskilda tingsrätters framtida organisation. Inriktningen har varit att titta på redan utförda sammanläggningar. Den kritik som framkommer i utredningen handlar om bristen på styrning på kansliorterna. Det finns helt enkelt ingen tydlig chef på dessa orter.

Annons
 

– Självfallet anser jag att det är viktigt med tingsrättens lokala förankring. Jag tycker också att Landskrona tingsrätt fungerar bra. Men med den typ av komplicerade mål som finns idag så behövs det en bred och hög kompetens på tingsrätterna, varför jag tror att det är nödvändigt att Landskrona även framöver bör vara kansliort åt Lund, säger Karlsson och betonar avslutningsvis
– Det är psykologiskt viktigt för Landskronaborna att det finns en dömande instans kvar i stan.

Läs även folkpartiets utspel

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser