Annons

Cornflakesportfölj på teatern

Just nu pågår repetitionerna av barnpjäsen Cornflakesportföljen av Isa Schöier hos Nya Skånska Teatern.
Cornflakesportföljen kommer att spelas på Landskrona Teater samt även åka på turné i södra Sverige. Teaterpjäsen vänder sig till barn mellan 5 och 8 år. Premiären blir den 22 februari och för den som är intresserad kommer det att ges tillfälle att se öppna repetitioner under sportlovsveckan tisdag till fredag.

Pjäsen som är nyskriven direkt för Nya Skånska Teatern, handlar om relationer mellan små barn.
Belma och Viktor är båda barn till ensamstående pappor. De ska båda börja skolan efter sommaren och de är båda lika oförberedda på hur det kommer att förändra deras liv.

Annons
 

Under förarbetet har Isa Schöier träffat barn från Dammhagsskolan och haft samtal som legat till grund för författandet. Under repetitionerna träffar ensemblen samma barn som också kommer att följa repetitionerna under ett antal tillfällen.

Det är skådespelarna Sara Glaser och William Wahlstedt som ikläder sig i rollerna som Belma, Viktor, Belmas pappa och Viktors pappa. För regin svarar Jenny Andreasson, nyligen utexaminerad från Dramatiska Institutets regilinje, och för scenografin står Torulf Wetterrot.
Musiken är komponerad av Mwzakhe Hlatswayo. Mwzakhe är dj, musiker, kompositör och producent med världen som arbetsfält.
Under våren kommer han dessutom att arrangera en workshop på Kultur i Karlslund.

Sara Glaser har arbetat på Nya Skånska Teatern i olika omgångar sen 2000. Första uppsättningen var Vildhundarna, därefter Vakendrömmare sommaren 2000 och hon sågs senast i Jaguaren, som hade premiär våren 2001. Dessemellan har Sara arbetat med Dag Norgård på Sommarscen Österlen. Saras kollega på scen heter William Wahlstedt och kommer från Göteborg och har senast varit engagerad på BACKATEATERN, som under tre år varit nationalscen för Barn och Ungdomsteater i Sverige, där han bland annat ingått i ”Hatten är din” i regi av Alexander Öberg. Om arbetet på Nya Skånska Teatern säger William:
– Det ska bli skönt med EN motspelare, i ”Hatten är din” 18!!!.

Läs mer om Nya Skånska Teatern
http://www.nyaskanskateatern.se

Musikern och kompositören Mwzakhe Hlatswayo har en hemsida som återfinns på adressen,
http://www.geocities.com/kewlkwaito/djmzwakhe.html

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser