Annons

Friends besökte Albanoskolan

Arbetet mot mobbing pågår oförtrutet över hela landet. Det märks bland annat i reklamen på TV där stiftelsen Friends profilerar sig.
Idag befinner sig dessa på Albanoskolan för att spela upp ett litet teaterstycke och därefter besöka eleverna i klassrummen och tala om mobbing.
– Skolverket har ålagt samtliga skolor i landet att arbeta mot mobbing. Vi uppfyller alla krav som finns och därför beslöt vi oss för att gå vidare genom att söka ett stipendium på 15 000 kronor hos Lions för att kunna ta hit Friends och det fick vi, säger en nöjd Jenny Engdahl på Albanoskolan.

I veckan har man på Albano passat på att ha en så kallad vänskapsvecka.
– Vi passade på att ha vänskap som tema denna veckan i och med att vi har fått hit Friends. I måndags tittade vi på filmer, Gummitarzan och Vinterviken och hade en del etiska övningar. I går hade vi en umgängesdag samt utbildning för personalen på kvällen. Idag, onsdag besöks vi av Friends och i morgon kommer vi att jobba i tvärgrupper med elever från samtliga årskurser i grupper. Dessa ska jobba med bilder med vänskapstema. Veckan avslutas med att vi ska städa upp tillsammans samt skriva budskap på små lappar som sen ska läggas i ballonger. Dessa ska sedan släppas under eftermiddagen, avslutar Engdahl.

Annons
 

– Det är otroligt kul att komma ut till barnen och hjälpa till i arbetet mot mobbing, säger Sara Myrne som varit involverad i stiftelsen sedan sex månader. Shadi Fouladianpour har varit med cirka ett år är även hon med på Albano,
– Ett av de stora problemen bakom mobbingen idag är rasismen och det är genom arbete med detta som jag kom i kontakt med Friends, säger hon efter föreställningen som visades i Albanos gymnastiksal.

Vill du veta mer om stiftelsen Friends?
Besök deras hemsida på http://www.friends.se

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser