Annons

Mordmisstänkt hörs om någon dag

Den huvudmisstänkte för mordet samt mordförsöket i Landskrona i slutet av juni 2002 greps på gränsen mellan Tyskland och Österrike i onsdags. Mannen som varit häktad i sin frånvaro kommer nu att utlämnas till Sverige.
– Detta känns bra, säger spaningsledare Thomas Cervin på länskriminalen och fortsätter,
– Det har lagts ner oerhört stora resurser på utredningen så vi hoppas på en lösning.
Exakt när mannen anländer till Sverige är dock fortfarande oklart,
– Det är ganska mycket byråkrati när en utlämning ska ske. Nu har han själv gått med på att komma och det underlättar allt. Jag räknar med att han ska finnas här om någon dag, fortsätter Cervin.

Vad som väl händer när den misstänkte 30-åringen är i Sverige återstår att se,
– Jag vill inte uttala mig i fallet överhuvudtaget. När han är i Sverige kommer nya häktningsförhandlingar att inledas. Därefter tar domstolen beslut om skäl för häktning föreligger, säger en mycket förtegen förundersökningsledare och kammaråklagare Margaretha Danielsson-Olvon när Landskronadirekt når henne.
Inte heller Cervin på länskriminalen vill gå handlingarna i förväg,
– Jag vill inte gå in på några detaljer i ärendet men klart är att vittnen kommer att höras igen. Det är inte heller omöjligt att den sedan i december frigivne 34-åringen som är medmisstänkt åter kommer att höras.

Annons
 

Det var natten till den 23 juni som två män sköts på nära håll i Landskrona. En 24-åring fick sätta livet till medan en ett år yngre man fick svåra skador då han sköts i ansiktet,
– Han fick en såpass allvarlig skada i hjärnan att det är tveksamt om uppgifterna han lämnat i förhör är tillförlitliga nog att hålla i en eventuell rättegång, avslutar Cervin.

Läs om skottdramat >>

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser