Annons

Människor som vi – stenåldern i Tågerup

Säsongen kunde knappast ha börjat bättre på Landskrona museum, med en entusiastisk och stor vernissagepublik till öppningen av Tonie Roos´ konstutställning. Under hela vårterminen blir det nu som vanligt program varje söndag på Landskrona museum.

Redan imorgon börjar en serie program i anslutning till den nyöppnade utställningen Människor som vi – stenåldern i Tågerup.
Serien startar med en visning av utställningen. Producent Elisabeth Arvidsson berättar om utställningens tillkomst och planering.

Annons
 

Redan 1998 började tankarna på en stor utställning ta form. Kommunen sköt bredvilligt till en stor summa pengar och redan ute på utgrävningsplatsen tog de första idéerna form. Aldrig någonsin har stenåldern presenterats på detta sätt. Borta är de rekonstruerade miljöerna och de uppstoppade djuren. Denna utställning lockar fram fantasin och erbjuder besökaren en upplevelse utöver det vanliga.

På söndag erbjuds besökarna en visning med mer detaljerade beskrivningar och berättelser om livet på stenåldern i Tågerup. Under söndagen finns också en möjlighet för både barn och vuxna att prova på att göra ett smycke inspirerat av stenålderns material. Fjädrar, skinn, stenar och färg. Gör ett örhänge eller ett halsband.

Redan den 9 februari är det dags för mer stenålder. Då besöks museet av osteolog Ola Magnell som berättar om vad man kan utläsa ur djurbenen som grävdes fram i Tågerup.

Den 2 mars framträder utställningens poet Niklas Törnlund tillsammans med två musiker i programmet Under dagens land – en poesikonsert om stenålderslivet i Tågerup.

Den 30 mars kommer arkeologen Per Karsten och målar upp ett fiktivt möte med människorna i Tågerup. Föredraget handlar om attityder och mentalitet.

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser