Annons

Landslagsman tränar med BoIS

Isländske landslagsbacken Audun Helgason, 28 år, kommer den här veckan att träna med Landskrona BoIS.
– Även om en försvarare inte står högst på vår prioritering så tycker vi att det är en spännande spelare väl värd att testa, förklarade BoIS klubbdirektör Lars Persson medan Audun Helgason bekantade sig med spelarna och grusplanen.
– Jag vill gärna försöka ta tillbaka min plats i landslaget och då måste jag spela toppfotboll, förklarade Audun Helgason som för ett knapp år sedan tvingades lämna belgiska topplaget Sporting Lokern efter en schism med klubbens ordförande.

Karriären började på Island och gick sedan vidare till Neuchatel Xamax och norska Viking Stavanger innan han hamnade i Belgien. I Viking spelade han tillsammans med Halmstads Magnus ”Turbo” Svensson som också lockade honom till träning med HBK i höstas.
– Det gick bra, men Halmstad prioriterade andra spelare och det fick jag acceptera. Nu hoppas Audun Helgason, med närmare 30 landskamper för Island på meritlistan, att det skall gå bättre i Landskrona BoIS och en av anledningarna är att hans fru studerar i Lund.

Annons
 

– Det handlar om en spelare med internationella meriter som vi kommer att titta närmare på den här veckan, men om det blir en fortsättning återstår att se, avslutar en hemlighetsfull Lars Persson.

Vad gäller målvaktsfrågan för BoIS vidkommande så slipper Mats Svensson undan operation, men först i mars räknar man med att han är i träning igen med laget. Jonas Sandkvist, 21 år, är nu tillbaka efter sin knäskada och han har bara ett mål.
– Jag skall stå i A-laget, det är min ambition i år och jag skall satsa stenhårt för att nå dit.
Vad gäller ersättningsmålvakt så är Ängelholms Roger Anderek fortfarande aktuell, men här har förhandlingarna med Ängelholm kärvat en aning.
– Vi tittar också på några andra namn och det kan bli aktuellt med att ytterligare någon ny målvakt. Klart är att Ole Arvid Langnes, tidigare i norska Kongsvinger, följer med på träningslägret till Spanien i nästa vecka, säger Lars Persson.

Turerna kring Olympique Marseille eventuella köp av supertalangen Alexander Farnerud går vidare. Marseille har tagit ny kontakt och seriösa förhandlingar inom kort skall inte uteslutas.
– Jag har inte mer att säga, vi arbetar med frågan, betonar Lars Persson medan Alex Farnerud tycks allt mer angelägen att ta steget ut i proffsvärlden.
– Det är en spännande utmaning som känns oerhört lockande. Jag hoppas verkligen att klubbarna kan komma överens så att vi kan gå vidare, förklarar Alex som gärna byter gråkall Skåneväderlek mot gröna planer på franska Rivieran.
– Det hade väl inte varit helt fel.

Till helgen, närmare bestämt på lördag, börjar BoIS träningsspela och för motståndet svarar Frem, danskt topplag i första divisionen.
– Jag räknar med att lufta samtliga friska spelare i den matchen och det skall bli kul att få komma igång på allvar efter den tunga vinterträningen, avslutar Boistränaren Jan Jönsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser