Annons

Landskronatvillingar till skategymnasium?

Den 1 februari är sista ansökningsdagen för de som slutar grundskolan att söka in på gymnasium. Två killar, tvillingarna Jonathan och Sebastian Anselius är redan klara med sina val och är ganska säkra på att de kommer in.
– Vi har sökt till skategymnasiet i Stockholm och vi tror att vi kommer in. Det lät åtminstone så när vi var uppe på Fryshuset där gymnasiet ligger. Då sa de att vi skulle synas till hösten, säger Jonathan när Landskronadirekt.com träffar de båda i Landskronas skatehus, kallat Huset.

Huset är en plats där de mycket duktiga skateboardåkarna Anselius tillbringar en stor del av sin fritid,
– Det bli väl 6-8 timmar i veckan fördelat på 2-3 dagar, säger bröderna som hållit på med skateåkning i cirka tre år,
– Det var vår storebror som åkte skateboard och så började vi också, säger Sebastian innan han dundrar i väg i full fart.
Det ser farligt ut men de båda åker med ett leende på läpparna och hoppar och svänger som de aldrig gjort något annat. På frågan om de aldrig skadat sig säger Jonathan,
– Sebastian har brutit armen en gång men jag har klarat mig undan med en stukad handled.

Annons
 

I USA är marknaden en helt annan för skateboardåkare än här i Sverige. Det finns proffstävlingar och stora pengar att tjäna. Detta är dock något de båda bröderna inte har för högt ställda drömmar om.
– Det är klart att det hade varit kul att resa till USA och åka. Det är otroligt stort, men jag tror inte att det är något för oss, fortsätter Jonathan och Sebastian nickar medhållande.
Det finns även tävlingar här i Sverige, om än inte i samma division som i USA,
– Ja, det finns det och vi har varit med i en. Vi slutade på fjärde och femte plats av cirka trettio åkare. Sanningen är dock att de andra var äldre än oss så vi är klart nöjda, säger de båda och ler.

Att flytta till huvudstaden är inget som de båda bröderna räds,
– Nej det är ingen fara. I början ska vi bo hos farmor och farfar men vi ska försöka att hitta något studentboende så fort som möjligt, säger Jonathan och fyller genast i,
– Det där med matlagning är inga problem. Jag har ju VG i hemkunskap.

Avslutningsvis frågar vi om den livsstil som de flesta som håller på med skating hänger sig åt,
– Ja visst är det en livsstil som innebär att man håller koll på allt från mat till mode och musik. Vi är dock lite udda vad det gäller musiken. De flesta som håller på med skating lyssnar på Hip-hop och rap men vi gillar hårdrock, avslutar Jonathan och ger sig ut på en ny vådlig runda på brädan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser