Annons

Optimism trots negativt Åhlensbesked

Igår lämnade Åhlens VD Bjarne Mumm beskedet att företaget inte kommer att satsa på ett nytt varuhus i Landskrona. Skälet är att det inte anses lönsamt. Därmed får de 13 som jobbade på varuhuset före branden i december se sig om efter nya jobb.
– Det är klart att vi skulle vilja att Åhlens bygger upp igen men nu blir det inte så, säger Niklas Karlsson, kommunalrådet som igår träffade stadens handlare för att diskutera framtiden för centrumhandeln.
– Det var ett konstruktivt möte. Det gäller att vi har tålamod och tar oss tid. Det har tillsats en arbetsgrupp bestående av folk från kommunen samt Vänliga Landskrona. Dessa ska jobba för ett mer aktivt centrum och om cirka sex månader ska vi ha ett liknande möte med handlarna för att gå genom vad som hänt och vad som behövs, fortsätter Karlsson.
Trots det negativa beskedet råder alltså en viss optimism bland handlarna och stadens styrande,
– Ja, vi får aldrig ge upp. En av handlarna sade på mötet igår att ‘inte ska väl en 13-årig flicka sänka stadens handel’ och visst har hon rätt, avslutar kommunalrådet.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser