Annons

Traditionellt nyårsdopp

Sätten att fira nyår är många, men få så välkylda som ett dopp i Öresund på Nyårsafton.
– Det började som en milleniumgrej, nu är det fjärde året vi badar på nyårsafton, förklarade Håkan Nilsson och Fredrik Hjort som inte behövde trängas ute på Cement i Borstahusen när det var dags att ta farväl av 2002 med en kall avrivning.
– Så här kallat har det nog inte varit någon gång tidigare, påpekade en lätt huttrande Fredrik Hjort som rekommenderar såväl gympaskor som mössa för eventuella vinterbadare.
– Det är lätt att halka och själv tycker jag att värmen försvinner ut genom skallen om jag inte har mössa.

Håkan och Fredrik minns också när det var snöstorm ett år och hur badhytten blåst bort, då var det inte helt enkelt att byta om till badkläder.
– Men det är lite tjusningen med det hela, man vet aldrig vilka förutsättningarna är, menade Håkan Nilsson som glömt mössan.
– Men det får gå ändå.

Annons
 

Killarna är normalt sett också stora badentusiaster och sommartid hör ett dagligt dopp på Cement i det närmaste till rutinerna.
– Varje morgon med start i april försöker jag ta ett dopp, det är ett skönt sätt att börja dagen på, påpekade Fredrik Hjort medan Håkan Nilsson slog upp belöningen i form av en välmixad och rätt tempererad Lumumba, en dryck bestående av varm Oboy spetsad med en lagom mängd Rom.
– Det sitter verkligen fint efter ett iskallt bad, log de båda entusiasterna och inbjuder hugade vinterbadare till ett dopp vid pass klockan elva nästa nyårsafton.
– Alla som vill är välkomna, men av någon anledning har det varit svårt att övertala polarna
.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser