Annons

Milovanovic tillbaka i maj?

När BoIS mötte Malmö FF i somras linkade Danijel Milovanovic av planen efter smärtor i knäet. Det skulle vid senare undersökning visa sig att både ledband och korsband var av och en lång och mödosam rehabiliteringsperiod började.

En del mindre komplikationer uppstod i början av processen men nu är Milovanovic på gång.
– Jag har fortfarande lite ont i knäet men det handlar om att jag måste ha mer muskler som stärker upp. Men det går framåt. Förra veckan började jag att springa på löpband och i vatten. Jag har nu kommit till steg fem av sex i rehabiliteringen, säger Milovanovic och förklarar,
– I januari räknar jag med att gå på den sista delen som innebär att vi kommer att testa knäet ordentligt, köra hårt för att testa helt enkelt. Det är då det avgörs. Klarar knäet den delen så är det bara att köra på och träna som vanligt för att komma i form.

Annons
 

I form var Milovanovic sannerligen innan skadan drabbade honom.
Han inledde med att göra ett hattrick i den allsvenska premiären mot Helsingborgs IF den 6 april. Därefter blev det tre mål till samt tre framspelningar innan matchen mot Malmö FF.

Milovanovic siktar på att vara tillbaka i startelvan i maj,
– Jag har satt upp ett mål att jag ska kunna träna till hundra procent i mars. Skulle det bli innan är det en bonus. Sen räknar jag med cirka två månaders träning för att kunna konkurrera om en plats i startelvan.

Att det blir ett tufft år för BoIS i nästa års allsvenska är Milovanovic övertygad om, men han är trots det optimistisk,
– Jag är jävligt besviken på vår placering den gångna säsongen eftersom vi hade en så fantastisk vårsäsong. Personligen tror jag på en plats på övre halvan av tabellen. Så bra vet jag att vi är, avslutar anfallaren.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser