Annons

Strandberg dundrar: – Upphäv trådbusskontraktet!


-Socialdemokraterna lyssnade aldrig på landskronaborna i trådbussfrågan!
, dundrar folkpartiets Torkild Strandberg som därmed klart vill deklara att Folkpartiet står fast vid sin uppfattning i trådbussfrågan inför måndagens budgetbehandling i fullmäktige.

-Vi har gått till val på att trådbusskontraktet ska upphävas. Detta står vi fast vid. Vår största och enda lojalitet i den här frågan är våra väljare, fortsätter Strandberg.

Annons
 

Att nu Socialdemokraterna gjort upp med Kristdemokraterna i trådbussfrågan är inget som liberalerna i kommunen applåderar.
-Socialdemokraterna har misskött den här frågan kapitalt. Trots massiva protester från landskronaborna vägrade man låta frågan avgöras i en folkomröstning. Droppen var att man inte ens vågade låta väljarna avgöra frågan i höstens kommunalval. Att skriva under kontraktet om trådbussarna ett par dagar innan valet, är både ekonomiskt oansvarigt och nonchalant mot Landskronas väljare. För oss är det viktigt att politiken före och efter ett val hänger ihop. Därför viker vi oss inte i trådbussfrågan. Min förhoppning är att socialdemokraternas hantering av denna fråga inte är kännetecknande för hur de kommer att hantera andra frågor under mandatperioden. Vi släppte, utan kompromisser eller förhandlingar, igenom hela (s) budgetförslag, utom trådbussarna. Att då, som (s), hota med att avgå om man inte får igenom även trådbussen förvandlar lokalpolitiken till en sandlåda, anser Strandberg och avslutar med följande kommentar om det framtida spända läget i kommunfulmäktige,
-Vi kommer inte framöver att förhandla politiska frågor under hot om avgång från Socialdemokraterna.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser