Annons

BoIS testar ung kanadensare

I helgen anlände en ung kanadensare för att provspela med BoIS. Han heter Sita-Taty Matondo och han var med på gårdagens träning.
– Sita fyller 18 år om några dagar och han har spelat för Kanadas U20-landslag. Vad jag sett på träningen än så länge så är han snabb, men det är för tidigt att säga mer i dagsläget, säger BoIS tränare Janne Jönsson.

Sita är, om han skriver på för BoIS en man för framtiden precis som Mikael Rynell och Jesper Westerberg, som nu också är klar för klubben. Man fortsätter dock att leta efter flera rutinerade spelare.
På olika sidor på Internet har namnet Pontus Farnerud figurerat, en övergång som Janne Jönsson dementerar,
– Det är klart att det hade varit en kittlande tanke att ha båda bröderna Farnerud i samma lag och om det nu mot förmodan skulle bli aktuellt med spel i Sverige för Pontus, så ligger det nära tillhands att BoIS skulle vara ett av de mest intressanta alternativen. Jag vill dock poängtera att det som stått i olika medier enbart är rena spekulationer och inget annat, säger Jönsson.

Annons
 

BoIS har alltså kört igång sin försäsongsträning men det är inte på planen som svetten lackar för tillfället. Laget kör mestadels fysikträning under ledning av Mats Aronsson, före detta tyngdlyftare. Meningen är att laget ska bli starkare än förra säsongen.
– Vi kör dock en del inomhusfotboll för att hålla igång inför årets Nightcap som avgörs i helgen, förklarar Jönsson och fortsätter,
– Vi ska även köra en testmatch elva mot elva utomhus på lördag. Var, när och hur är inte klart idag. Då är bland annat Rajko Lekic, den danske killen som vi testat tidigare inbjuden.

På skadelistan står Jonas Sandqvist som har problem med ett knä. Läkarna var inne i hans knä under gårdagen för att kolla minisken.
– Det är för tidigt att ställa en säker prognos men det såg inte allt för allvarligt ut. Han kommer dock att få vila någon vecka innan han kan träna igen, förklarar Jönsson vidare.

Sedan tidigare står även Milovanovic och Doodo på skadelistan men deras rehabilitering går planenligt.
– Afo Doodo är hemma i Ghana men tränar för fullt efter ett speciellt program. Milovanovic hade lite komplikationer i början av sin skadeperiod men är nu igång på allvar. Det är dock omöjligt att säga när de är tillbaka på planen, avslutar Jönsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser