Annons

Ytterligare en person misstänks för värdetransportrån

Under måndagen hålls häktningsförhandling mot ytterligare en person som misstänks vara inblandad i värdetransportrånet i Landskrona.
Idag klockan 15 hålls häktningsförhandling vid tingsrätten i Landskrona.
Förhandlingen gäller en person som misstänks vara inblandad i rånet mot en värdetransport i Landskrona den 26 september.

Mannen är 24 år och hemmahörande i Stockholm. Han var anhållen i sin frånvaro när han greps i Stockholm i torsdags kväll.
24-åringen är känd i kriminella sammanhang och har tidigare bland annat dömts för rån.

Annons
 

I ärendet sitter sedan tidigare tre personer häktade i Skåne och en person är häktad i sin frånvaro. Ytterligare personer är misstänkta för brott i samband med och efter rånet och det är troligt att fler personer kommer att hämtas in innan utredningen kan avslutas.
– Man kan konstatera att de som utförde själva rånet är hemmahörande i Stockholmstrakten men att de hade lokalt stöd, säger spaningsledare Börje Sjöholm vid länskriminalpolisen och fortsätter,
– Vi tror att det är fler inblandade i både planeringen och vid själva rånet. Det som bland annat förbryllar oss är valet av plats för rånet, hur rånarna kunde känna till att värdetransporten skulle komma just då och att den innehöll mycket pengar.

Det var vid 09.45-tiden den 26 september som en värdetransport rånades när man skulle hämta pengar på ett bussföretag på Andra Tvärgatan i Landskrona. Maskerade och beväpnade gärningsmän låste in väktare och busspersonal och lämnade sedan platsen med en mycket stor summa pengar.

Läs tidigare artikel >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser