Annons

Falcons näst störst i Skåne

Enligt en rapport i veckan från Skånska innebandyförbundet kan man konstatera att det stora intresset för sporten håller i sig i Landskrona. Landskrona Falcons är Skånes näst största förening sett till antalet utövare.
– Det är kul att konstatera att intresset håller i sig, säger Landskrona Falcons sportchef Petri Manu och fortsätter,
– Tvåa i Skåne är inte dåligt men vi har en bit kvar till Uppsalaklubben Storvreta IBK som är störst i Sverige med ett tusental medlemmar. Jag tror dock att vi håller positionen som den femtonde största klubben i landet.

Ambitionerna att utveckla föreningen finns, dock måste ett par tuffa hinder på vägen överbyggas.
– Problemet för vår del är inte intresset utan bristen på halltid. Drömmen vore att det byggdes en ny arrangemangshall i kommunen med plats för en 2-300 åskådare. Som det är nu så har vi 17 lag i träning och det innebär att vi ibland måste samsas om de tider vi förfogar över. Dessutom måste vi hyra tid av Korpen i Rackethallen och det är en lösning som inte alltid är alldeles tillfredställande, berättar Manu och tillägger,
– Det är ett bekymmer som vi delar med exempelvis handbollen i stan. Vi har ett bra samarbete med såväl Gubbarna/Wargo som med Fritids, där vi alltid försöker resonera oss fram till de bästa lösningarna. Men ska vi någon gång kunna erbjuda Landskronaborna ett lag i högre seriesammanhang så måste också våra spelare kunna öka träningsdosen. Detta gäller naturligtvis inte bara oss utan problemet är detsamma för ishockeyn, handbollen och säkert också för basketen.

Annons
 

10-i-topp-listan gällande antalet licenser:

1. IK Stanstad, 450 (1)
2. IBK Landskrona, 407 (3)
3. Palmstaden/Trelleborg IK, 311 (Ny)
4. IBF Backalirarna, 302 (7)
5. IBC Engelholm, 297 (6)
6. Näsets IBF, 266 (2)
7. Södra Sandby IBF, 266 (4)
8. LUGI IK, 229 (5)
9. Högaborg/Ramlösa IB, 216 (Ny)
10. Husie IF, 213 (8)

Siffran inom parantesen visar placeringen förra året.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser