Annons

Upplevelserik vecka hos Ajax

I söndags reste Rasmus Lindgren tillsammans med IFÖ/Bromöllas Jesper Westerberg (skriver troligen på för BoIS inom kort) till Amsterdam och ett veckolångt besök hos Ajax.
I tisdags följde så Rasmus pappa tillika BoIS nye ungdomsansvarige Bernt ” Linkan” Lindgren med fru Agneta efter, också de inbjudna av storklubben.
– Det har varit en stor upplevelse att få se dessa fantastiska träningsmöjligheter som råder här, hälsar Linkan från en av de underjordiska löparbanorna på De Teokomst, som Ajax ungdomsanläggning så passande heter.
– De Teokomst betyder Framtiden, och det är precis vad det handlar om, här utbildas Europas fotobollsframtid, säger en mycket imponerad Linkan vidare.

– Just nu är det dags för killarna att köra ett fyspass. Men de har också hunnit med att spela två matcher i veckan. I tisdags spelade Rasmus med en lag som bestod av spelare som var i åldern 16 – 17 år och de möte Haarlem. Segern skrevs till 3-2 och Rasse gjorde faktiskt två av Ajax mål och passade fram till det tredje, kommenterar den nöjde tränaren eller om det är den stolte fadern och fortsätter,
– I torsdags spelade de sedan en match mellan Ajax A1 och A2 ungdomar och där både Rasse och Jesper Westerberg spelade med i det segrande A1-laget. Matchen slutade 6-2 och Rasse var inblandad i två av sitt lags mål. I första halvlek spelade Rasse tia, det vill säga han var spelfördelare och han gjorde riktigt bra halvlek. I andra blev han sedan utflyttad till höger i den 4-3-3 kombination som man spelar efter och möjligtvis var han trött för det gick något sämre i den halvleken.

Annons
 

Rasmus och Jesper har under veckan tränats av den forne Ajax liberon Danny Blind.

Danny Blind räknas in bland de riktigt stora giganterna i Ajax och nämns med samma vördnad som Dennis Bergkamp, Johan Cruiff, Jari Litmanen, Frank Rijkaard och Marco van Basten. Den sist nämnde var förövrigt gästcoach för det A2 -lag som Rasmus och Jesper besegrade.

Om sin holländske tränarkollega har Linkan enbart lovord att säga,
– Det har getts ett par tillfälle och prata under veckan. Och jag har aldrig tidigare möt någon som är så samsynt med mig om synen på fotboll. Detta har varit otroligt kul och lärorikt.

Nu återstår ett besök på A-lagets fysträning idag och ett besök på Amsterdam Arena imorgon och matchen Ajax – Twente innan den händelserika veckan är över.
– Bättre än så här kan man inte tillbringa en semester, avslutar Linkan

Av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser