Annons

På söndag släpps boken Säbyholmarna


På söndag händer det mycket i Landskrona.
Arbetarrörelsens Arkiv lockar med såväl den nysläppta boken ”Säbyholmarna” som invigning av utställningen ”Socker, Svett och Tårar” vilken bygger på boken.

Boken är ett resultat av en forskningscirkel som bedrivits i regi av Lunds respektive Växjös universitet och Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona. Utställningen ”Socker, Svett och Tårar” bygger på det material som samlats in i samband med den forskarcirkelcirkel som bedrevs vid Arbetarrörelsens Arkiv i Landskrona under åren 1993-1998 och nu resulterar i såväl bok som utställning. Utställningen invigs söndagen den 1 december klockan 14.00 – 17.00.
På programmet står efter välkomsthälsningar från Arkivets ordförande Eiwor Rickard, en presentation av boken ”Säbyholmarna” av professorn i historia vid Växjö universitet, Lars Olsson. Därefter kommer riksdagsman Bo Bernhardsson att inviga utställningen om säbyholmarnas roll i det agrarindustriella komplexet. Utställningen pågår till den 30 april 2003.

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser