Annons

Dahl till kortbane-EM


Joakim Dahl lyckades med målsättningen att få representera Sverige vid kortbane-EM, som avgörs i tyska Riesai om två veckor.
– Det känns verkligen skönt, förklarar en nöjd Jocke som blev bäste svensk på 50 fjäril med en tredjeplacering när EM-kvalet avgjordes i Göteborg.
– Då var jag ganska säker på att få en chans i medleylaget eftersom tävlingen var en ren uttagning, menar Jocke som på dubbla distansen fick se sig besegrad av unge talangen Erik Andersson, Trollhättan.
– Det kändes lite tungt att förlora till en junior, men Erik var duktig och själv fick jag inte simningen att stämma.

Efter att ha tränat hårt kommer Jocke Dahl nu att köra lite lättare pass för att behålla formen fram till EM och där hoppas han också få simma individuellt på både 50 och 100 meter fjäril. Men någon repris på EM-guldet för två år sedan förväntar han sig inte.
– Nej, vi har inte ett lika bra lag som då, nu är målet en finalplats, säger rutinerade Jocke Dahl som fyller 27 år i januari och 1998 tog SM-guld på 200 meter fjäril, vilket var Landskrona Simsällskaps första SM-guld på herrsidan.

Annons
 

I Tyskland får Jocke sällskap av en ung talang som har sina rötter i Landskrona, Gabriella Fagundez, numera i Väsby Simsällskap, satte personligt rekord på 200 meter fjäril, en distans som hon vann vid GP tävlingarna i Göteborg. Hon blev dessutom tvåa på 50 fjäril och satte nytt personligt rekord när hon simmade in som tvåa på 100 fjäril, knappt slagen av Malmös Lena Hallander. Gabriella Fagundez är bara en av åtta debutanter och några större förhoppningar på ett medaljregn finns inte eftersom flera rutinerade simmare saknas.
För Jocke Dahl handlar det om att göra bra resultat och därmed få motivation för en fortsatt satsning.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser