Annons

100-åriga DSM Resins sponsrar Tychco Brahe Uranienborg

DSM Resins har funnits i Landskrona sedan 1962 och detta kommer man att fira genom att sponsra kulturen på Ven.
Som en del i firandet av företagets 100-års jubileum utlyste koncernledningen en tävling där dess anställda världen över uppmanades att komma in med beskrivning av drömmar om projekt som de önskade att företaget skulle sponsra. Drömmarna skulle bidra till att skapa en bättre värld med tryggare miljö och kulturell utveckling.

Tävlingen kallades Dream Action Award och lockade mer än 700 förslag inlämnade av 1100 anställda.
Två anställda från Landskronafabriken, Lisbeth Afzelius och Tony Karlsson, angav i sin ”dröm” att de skulle vilja se den store vetenskapsmannen Tycho Brahes sägenomspunna slott Uraniborg återuppbyggt.
Förslaget vann juryns uppskattning och för en kort tid sedan fick Lisbeth och Tony beskedet att deras förslag skulle belönas med 10.000 euro.

Annons
 

Bidraget kommer nu att överlämnas till Landskrona kulturförvaltning som ett bidrag till att finansiera den multimedia presentation av Uraniborg, som planeras till det nya museum som skall invigas 2004.
– Fantastiskt roligt att DSM vill uppmärksamma kulturen och Tycho Brahe på det här sättet, säger Christin Nielsen som är kulturchef i Landskrona.
– Det hör verkligen till ovanligheten att vi erbjuds sponsorbidrag och att det är anställda på DSM:s landskronafabrik som kommit med förslaget gör det dubbelt värdefullt. Att landskronaborna skall känna stolthet för vår historia och kultur är ett av våra viktigaste mål.

Alf Jönsson, som är vd för DSM Resins Scandinavia AB, gläds med sina anställda över att förslaget vann juryns gillande.
– Tycho Brahes betydelse för astronomins utveckling är väl känt i hela världen. När vi har internationella gäster till DSM åker vi ofta över till Ven och besöker då Tycho Brahe minnena. Därför är det roligt att kunna bidra till att anläggningen utvecklas. Jag hoppas att flera Landskronaföretag nu följer vårt exempel.

Läs mer om Tycho Brahes vistelse på Ven >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser