Annons

Udda mannekänguppvisning på Västra Fäladen


En doft från förr svepte in genom matsalen på Västra Fäladens äldreboende när leende mannekänger genomförde en lättsam, historisk modevisning. Och senare i veckan är det Fröjdenborgs tur.
– Det blir tre visningar på Fröjdenborg den här veckan och på torsdag är det öppet för allmänheten, berättade Ingrid Andersson, aktivitetshandledare och initiativtagare till den något udda, men mycket underhållande, mannekängvisningen.
– Vi hade kontakt med några damer i Malmö som skulle komma hit, men det blev tyvärr aldrig av och då fick vi tips om att Bitte Lundgren hade en hel del gamla fina kläder.

Sagt och gjort, personalen besökte Bitte Lundgrens förråd och sen var det inga problem att sätta samman en visning.
– Nej, alla tycker det är jätteroligt och det är så många fina kläder som väcker en hel del minnen till liv, poängterar en leende Ingrid Anderson medan konferencier Birgit Andersson lämnar en målande beskrivning av Anna Strands vita sommarklänning och tillhörande ”kyss-mig-om-du-kan-hatt, från förra seklets början.
– Visst gjorde man fantastiska kläder förr och de är fortfarande mycket vackra, poängterar Ingrid Andersson medan Majken Lundbrandt kommer in med en gammal fin barnvagn och Stina Göransson för dagen förvandlad till den stolte maken iförd söndagsfrack och plommonstop.
– Fracken tillhörde tidigare en smed i är inköpt på Reinholtz, berättade Ingrid Andersson till publikens stora glädje.

Annons
 

Bitte Lundgren kom på att samla äldre kläder när hon tillsammans med maken Evert deltog i träffar för veteranbilar.
– Många som har gamla bilar vill gärna bära kläder som var tidstypiska och det var så idén föddes. Nu är det bara kul att kunna låna ut kläderna till de här visningarna, menade Bitte Lundgren.
Många av mannekängerna arbetar annars frivilligt som värdinnor inom äldreomsorgen och för dem är det bara roligt att få göra något extra som sätter färg på vardagen.
– Vi försöker genomföra olika aktiviteter varje vecka, det är viktigt att vardagen får ett innehåll också när man blir gammal, avslutade Ingrid Andersson och tillade att populäre landskronasonen och TV-kändisen Jesper Aspegren kommer till Fröjdenborgs dagcentral måndagen den 2 december och redan är biljetterna i det närmaste slutsålda.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser