Annons

Landskrona billigast i Skåne med fjärrvärme till villor

Efter en kartläggning som gjorts hos Tekniska Verken har det framkommit att Landskrona är den billigaste leverantören av fjärrvärme i Skåne för en- och tvåfamiljshus.
– Vi har gjort en sammanställning utifrån de olika skånska energiföretagens hemsidor och kommit fram till att Landskrona Kommun totalt sett har den billigaste fjärrvärmen för villor, säger Bobby Odenhag Energiingenjör på Tekniska Verken.

Beräkningarna som är gjorda grundar sig på en förbrukning av 20 000 kWh. När fasta-, rörliga- och vissa fall anslutningsavgifter är inräknade hamnar fjärrvärmepriset i Landskrona på drygt 52 öre per kWh. Ett pris som är 15 öre billigare per kWh än ett par andra leverantörer. Något som alltså gör att fjärrvärmekunderna i Landskrona sparar ett par tusen kronor per år i jämförelse med husägarna i övriga skånska kommuner.
– Nu kommer det att bli en prishöjning. Det har abonnentrådet fastslagit. Det är skattehöjningar som gör att vi tvingas höja priset men det slår lika på de flesta leverantörer, avslutar Bobby Odenhag.

Annons
 

Mer om fjärrvärme och hela jämförelsen mellan de olika enegiföretagens priser hittar du på Tekniska Verkens hemsida.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser