Annons

Pelle Lindberg & Bluesblasters spelar i Landskrona

Bluesbandet Pelle Lindberg & Bluesblasters har inte spelat i Landskrona sedan ”Kalaset”, sommaren 2001. Tidigare var bandet en trogen gäst på Landskronakarnevalen och på olika pubar runt om i staden.
Bandet har, på senare tid, turnerat landet runt, på bluesklubbar och bluesfestivaler. Senast gästade bandet den eminenta bluesfestivalen i Östersund.

Med en hyfsat färsk cd i bagaget, besöker de dock Gränden, lördagen den 30 november. De hoppas på ett kärt återseende och lovar att bjuda på tunggungande, skånsk rotblues!

Annons
 

Skånebandet, Pelle Lindberg & Bluesblasters, släppte tidigare i år, en efterlängtad fullängds-cd – Måndag igen! Plattan är en uppföljare till femspårs-cd:n Go’ Afton Blues, som välkomnades av såväl bluespuritaner som vanliga rockrävar, år 1998.
Den nya skivan rymmer 10 originallåtar med äkta skånsk blues och präglas av en ”live-feeling”. Redan har flera spår spelats i riks- och lokalradion; bland annat var Täppas Fågelberg förtjust i låten Jag har dresserat min hund, i programmet Trött, fet & 50.

Bluesblasters bildades redan 1990. Emellertid utökades och förändrades repertoaren 1995, när Dennis Westerberg gjorde entré. Han tillförde eget material, alltså skånska texter med en god dos humor.
Fortfarande finns dock rötterna inom den genuina bluesen, där Sonny Boy Williamson, Muddy Waters och Walter Horton har satt djupa spår.

Besök bandets hemsida >>

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser