Annons

BoIS på allvar indraget i kvalstriden

Efter förlusten mot Örgryte, 0-1, är Landskrona BoIS på allvar inblandat i kvalstriden till nästa års allsvenska. BoIS kämpar med två lag, Hammarby och IFK Göteborg om kvalplatsen och som lite extra krydda på dramatiken möter BoIS Hammarby i den avgörande matchen.
– Nu gäller det för oss att fokusera på matchen mot Hammarby och ta med oss spelet som vi har visat upp i de senaste matcherna, även om det inte blev någon poäng idag, sa en hes och besviken BoIStränare, Janne Jönsson som såg sina spelare missa en rad fina målchanser.
Vi borde fått med oss en pinne, men idag hade vi verkligen inte turen på vår sida. Nu får vi ta med oss det fina spelet in i slutomgången och fortsätta jobba så kommer det att gå vägen.

I Göteborg inledde BoIS trevande mot Örgryte som tilläts föra matchen. Det märktes på spelet att viktiga poäng låg i potten. BoIS försvar bjöd också Örgryte på den första riktiga chansen, en tam rensning i försvaret slutade med att Markus Johannesson fick drömträff från si så där 25 meter och bollen gick i mål tätt intill Mats Svenssons vänstra stolpe.

Annons
 

ÖIS fortsatte att dominera och Johannesson var nära att göra sitt andra mål, men hans nick tippade Mats Svensson förtjänstfullt till hörna. När den värsta chocken lagt sig började BoIS få igång lite spel och Daniel Nannskog sköt mitt på Dick Last i ett skapligt läge och efter en knapp halvtimmes spel hade Gabriel Ucar ett snyggt avslut som ÖIS målvakt hade vissa problem med.

Samtidigt visade anslagstavlan att Norrköping tagit ledningen över Örgryte med 1-0 och det var inget som BoISarna önskade.

Efter paus tog BoIS tag i spelet och började hitta tillbaka till lite av de linjer som präglade spelet under våren. Dock med det undantaget att BoIS anfall inte lyckades överlista Dick last.
Matthias Eklund hade flera bra chanser, men bollen smet antingen utanför eller i famnen på Dick Last. Dessutom ökade Norrköping till 2-0 och BoIS började ligga pyrt till i botten av tabellen.

Alexander Farnerud hade stora problem med sitt spel i den första halvleken, men kom mer till sin rätt i andra utan att nå upp till några riktiga höjder. Alex hade ett bra avslut, ett skott som Dick Last tvingades sträcka sig i sin fulla längd för att klara.

Daniel Nannskog hölls i strama tyglar och fick aldrig tillfälle att öka sin målskörd och extra tungt blev det när Göteborg slog in segermålet på Hammarby. Då låg BoIS illa till för att riskera att trilla ur allsvenskan direkt. Men Örebro kvitterade mot Norrköping och därmed kan det i sämsta fall bli en allsvensk kvalplats för BoIS.
– Vi borde haft en pinne idag, men vi vet att allsvenskan är jämn och matcherna tuffa. Nu skall vi se det här positivt, vi har trots allt avgörandet i egna händer och det är kul att spela när det gäller något. Nu skall vi reda upp det här, poängterade Daniel Nannskog.

Än en gång en godkänd laginsats, dock utan att nå upp till vårsäsongens bländande spel. Det blev lite väl stillastående och mycket solospel, passningarna sitter inte lika bra och rörligheten utan boll kunde varit bättre. Men på lördag gäller det, förra årets svenska mästare Hammarby ställs mot nykomlingen Landskrona och i potten ligger en allsvensk plats nästa år.

av Kalle Berggren
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser