Annons

Socialdemokraterna styr fyra år till

Det står nu mer och mer klart att det kommer att bli en Socialdemokratisk minoritet som kommer att styra Landskrona kommun de närmaste fyra åren.
– Vi i högerpartierna är ganska klara med våra åsikter. Kommunen kommer med största sannolikhet att styras av Socialdemokraterna under kommande fyraårsperiod, säger Moderaternas Tutti Johansson/Falk och förklarar,
– Hur vi än vänder och vrider på siffrorna så är Socialdemokraterna det största partiet. Vi kommer däremot att precis som tidigare att diskutera kommunens frågor och i de flesta fall är vi överens. Jag tror att det kommer att se ungefär likadant ut som de gångna fyra åren.

Socialdemokraterna är dock inte helt klara med hur det kommer att se ut i framtiden,
– Diskussionerna med andra partier pågår fortfarande. Framtiden är väldigt ovisst i dagsläget, säger kommunalråd Lars Wallsten och hänvisar vidare till Anders Karlsson, Arbetarkommunens ordförande,
– Vi hade ett medlemsmöte igår och vi har beslutat att vi ska ta ansvar för kommunen. Vårt mål är att komma överens med något eller några partier så att vi får en majoritet. Annars blir det ett minoritetsstyre, förklarar Karlsson.
Moderaterna kommer dock inte att vara med och nu återstår diskussioner med bland annat Folkpartiet,
– Det är ett alternativ, men än så länge har de valt att tacka nej, avslutar Karlsson.

Annons
 

Folkpartiets Torkild Strandberg håller dock samma linje som Tutti Johansson/Falk,
– Vi är inte intresserade av ett organiserat samarbete med Socialdemokraterna. Vi kommer i stället att försöka föra en konstruktiv oppositionspolitik, och vi har en hög kompromissvilja i de flesta frågorna, säger Strandberg.
Han är dock lite förvånad över att det är Folkpartiet som Socialdemokraterna söker samarbete med,
– Innan valet gick Socialdemokraterna ut i en frågesammanställning i HD/NST och sade att Folkpartiet var ett oppositionsparti medan Moderaterna var ett stödparti. Det känns därför lite som en efterkonstruktion att de nu försöker inleda samarbete med oss, avslutar Strandberg.

Den 16 december måste allt vara klart då samtliga poster inom kommunstyret ska tillsättas.

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser