Annons

Man anträffad död i Landskrona

En man i 40-årsåldern anträffades under söndagsförmiddagen död i Landskrona. Polisen arbetar efter teorin att mannen bragts om livet, men huruvida brott föreligger är inte fastställt.

Strax efter klockan elva fick polisen i Skåne via SOS, ett samtal om att en ung pojke anträffat en livlös man utanför Pilängsskolan i Landskrona. Mannen hittades invid några sopkärl ett fåtal meter utanför en skolbyggnad, mellan skolan och Idrottsvägen. På platsen konstaterade läkare att mannen var död och polisen gjorde initialt bedömningen att mannen blivit ihjälslagen. Under måndagen genomförs obduktion för att klarlägga dödsorsaken och fastställa om brott föreligger eller ej.

Annons
 

Under eftermiddagen inledde polisens tekniker sin undersökning och har bland annat identifierat mannen. Anhöriga är inte underrättade varför ytterligare upplysningar om den döde inte kan lämnas i nuläget.
Den tekniska undersökningen fortsätter under eftermiddagen.

En allvarlig incident inträffade när en polisbil var på väg från Helsingborg till Pilängsskolan i Landskrona. Strax norr om Landskrona mötte polispatrullen en bil som plötsligt kommer rakt mot poliserna. Polisbilens förare lyckades väja och undvek därmed kollision.
Den andra bilen åkte av vägen och ut i en åker. Föraren av bilen undkom oskadd medan den kvinnliga passageraren skadades och fördes till sjukhus. Föraren misstänks för att avsiktligt försöka köra på poliserna och ärendet rubriceras som försök till mord.
Det finns dock inget som tyder på att denna händelse har samband med den anträffade döde mannen.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser