Annons

Kujovic besöker Feyenoord

I Landskrona BoIS ungdomsled spelar ett antal framtidslöften.
Vi har tidigare skrivit om Europas intresse för Måns Sörensson och Alexander Farnerud. De är dock inte de enda som klubbarna håller ögonen på. I mitten av november reser Ajsel Kujovic, 16 år, till det holländska topplaget Feyenoord för att bekanta sig med klubben.
Det har varit bestämt sedan länge. Förra året var jag i Ajax och i år är det alltså Feyenoord som gäller, säger en glad Kujovic.

Att besöka en sådan stor klubb är naturligtvis stort för en så pass ung fotbollsspelare,
– Ja, det ska bli riktigt kul. Det blir intressant att se hur deras fotbollsidé ser ut, fortsätter Kujovic.

Annons
 

Feyenoord och Ajax är dock inte den enda storklubben som visat intresse för talangen,
– Förra året hörde Liverpool av sig och även Heerenveen har visat intresse. Jag fick erbjudande att träna en vecka med Heerenveen och Feyenoord och jag valde den senare.

Kujovic har ett så kallat U-kontrakt med BoIS till den dag han fyller 18, den 1/3 2004, och om inget oförutsett inträffar så stannar han kvar kontraktstiden ut.
För det första går jag första året i gymnasiet. Sedan vill jag gärna spela i allsvenskan med BoIS innan jag ger mig ut i Europa.

Men någon A-lagsplats i BoIS räknar den tekniske mittfältaren/anfallaren inte med att ta inom den närmaste framtiden,
Jag har inga direkta mål när jag ska spela min första A-lagsmatch. Jag siktar dock på att träna med A-truppen någon gång nästa säsong samt göra någon B-lagsmatch. A-lagsplatsen kommer förr eller senare. Jag har framtiden för mig.

Det finns dock en klubb som gärna får höra av sig,
– Om Real Madrid skulle vara intresserade hade jag fått ta mig en ordentlig funderare. Det är favoritlaget nummer ett men att ta en plats i deras startelva….ja, du förstår själv, avslutar Kujovic med ett skratt.

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser