Annons

Måns Sörensson i landslagsturnering

Idag är tre BoISare aktuella i U21-landslaget och på tisdag är det dags för en annan randig att klä sig i nationens färger. Det är U- och B-lagsspelaren blott 16-årige Måns Sörensson som reser till Danmark för att delta i en EM-kvalturnering.

Det svenska P16-landslaget spelar sin första match den 15 oktober och möter då Malta i Horsens. Därefter spelas två matcher, 17/10 mot Nordirland i Vejle och den 19/10 mot Danmark, åter i Horsens.

Annons
 

Måns Sörensson har skördat framgångar tidigare i landslaget. Totalt har han 12 juniorlandskamper bakom sig och på dessa har han gjort hela 11 mål. I år har han spelat åtta landskamper och gjort åtta mål vilket måste sägas vara lysande.
– Måns har haft en enastående säsong, analyserar landslagets förbundskapten Hans Lindbom och fortsätter,
– Han har hela tiden hållit en hög nivå vilket är ganska ovanligt för killar i den åldern.

Att han är viktig för P 16-landlaget råder det ingen tvekan om,
– Nej, Måns är en mycket modern forward. Han är otroligt snabb och gör många mål, berömmer Lindbom och han tvekar inte att ta ut Sörensson i den första startelvan direkt,
– Jag brukar inte ta ut något lag såhär tidigt men i Måns fall är det skillnad. Han är given i startelvan.

Nu väntar tre matcher innan det är dags att eventuellt kvala vidare till våren.
– Man kan inte ställa in skorna mot några motståndare men mot Malta ska vi vinna. Med de andra motståndarna, Nordirland och Danmark är det skillnad. Jag jämför de med oss men vi spänner bågen högt och siktar på att vinna kvalet. Därefter väntar ett nytt kval i mars innan EM-slutspelet avgörs i Portugal i maj 2003, avslutar en optimistisk förbundskapten.

I mitten av november Sörensson till Bayern München för att bekanta sig med storklubben,
– De såg mig under nordisk pojkturnering för P 16-landslaget i somras och vill nu träffa mig, säger Sörensson till Landskrona Direkt.

Tanken är inte att han ska flytta utan klubben vill se honom träna och visa upp vad man har att erbjuda.
– Ja, det stämmer. Jag och Tony Mahr från HIF ska vara i München några dagar och det blir väl något träningspass.

Det är inte första gången Sörensson är ute och besöker klubbar. Två gånger har han besökt den holländska storklubben Ajax.

Idag EM-kvalar BoIS:arna Alexander Farnerud, Johan Andersson och Gabriel Ucar med U21-landslaget och Landskrona Direkt var i kontakt med förbundskapten Torbjörn Nilsson under morgontimmarna,
– Farnerud och Andersson är med från start. Andersson spelar på yttermittfältet medan Farnerud spelar på topp tillsammans med Johan Elmander, säger förbundskapten Nilsson och meddelar att Ucar börjar på bänken.

av Kary Persson
© Landskrona Direkt

Fotnot: Hela U21 startelvan plus ett rykande färskt nyhetsbrev från Pontus Farnerud kan du läsa på www.proffs.com idag.

 

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser