Annons

Anders Karlsson ny ordförande i arbetsmarknadsutskottet

Idag utser riksdagen Anders Karlsson, socialdemokratisk riksdagsman från Landskrona, till ordförande i arbetsmarknadsutskottet. Ett rejält kliv på karriärstegen.
– Jag blev positivt överraskad när partikamraterna från Skåne föreslog mig till posten, berättar Anders Karlsson som valdes in i riksdagen så sent som 1998.
– Under perioden har jag suttit med i två utskott, arbetsmarknad och finans, men nu kommer jag att nöja mig med arbetsmarknaden eftersom jag räknar med en hel del mer arbete.

Utnämningen innebär även att han funderar på sin framtida roll inom kommunalpolitiken. Idag är Anders Karlsson invald i kommunfullmäktige, men han är tveksam till om han kommer att hinna med även det uppdraget.
– Det är en fråga som jag kommer att fundera över under den närmaste tiden. Trots allt finns det bara 24 timmar på ett dygn och det är mycket man skall hinna med.

Annons
 

Anders Karlsson är i botten rörläggare och började sin yrkesbana i slutet på 1960-talet. Han har en bred facklig och politisk erfarenhet.
– Jag fick den socialdemokratiska politiken med modermjölken, konstaterar han med ett leende. I början av 1980-talet hann han med att vara yrkeslärare i ett år innan han utsägs till ombudsman inom byggnads 1984. Och han är inte den förste byggnadsarbetaren som blir ordförande i arbetsmarknadsutskottet.
– Nej, jag blir den tredje ordföranden med byggnadsbakgrund och jag tror att det är en merit att ha bra kontakt med arbetets villkor i det här uppdraget, poängterar Anders Karlsson som sedan 1995 arbetat med arbetsmarknadsfrågor på hemmaplan i egenskap av ordförande i Utvecklingsstiftelsen.
– I riksdagen bygger man upp ett brett kontaktnät som är värdefullt också ur kommunens perspektiv och det nätet lär inte minska i den nya rollen. Även när det gäller uppdraget i stiftelsen får jag ta mig en funderare, men jag tror att det är en bra kombination eftersom kontakten mellan kommun och riksdag är värdefull, avslutar Anders Karlsson innan det är dags att flyga till Stockholm inför dagens utnämning.

av Kalle Berggren
foto Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser